avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligativitate mentionare expres instanta competenta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligativitate mentionare expres instanta competenta in decizia de desfacere CIM

Buna ziua,
Avand in vedere ca mentionarea instantei competente in decizia de desfacere CIM este obligatorie, sub sanctiunea nulitatii absolute, ce sa va scrie concret in decizie, avand in vedere competenta alternativa acordata prin Legea dialogului social? (ex.: se va scrie expes "Tribunalul X sau Tribunalul Y", in sensul de a se mentiona expres ambele instante sau este OK si daca se alege de exemplu tribunalul de la domiciliul angajatului)?
Poate constitui o cauza de nulitate absoluta faptul ca s-a mentionat doar unul din cele doua tribunale competente potrivit legii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:49, 23 Aprilie 2013
Treceti exact cum este stipulat in lege,alegerea unei instante sau a alteia apartine reclamantului.
Tribunalul de la domiciliul/locul de munca al reclamantului.
Neindicarea instantei de judecata la care se contesta decizia constituie motiv de nulitate absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La care instanta trebuie sa introduc cererea de chemare in judecata? cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala cu sediul in orasul X urmeaza sa inregistreze o actiune civila -litigiu de munca,avand ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim ionutdima13 ionutdima13 buna dim firma mi-a facut plingere penala in aprilie si cim e suspendat,daca procurorul da nup ma pot duce la servici inapoi ,mentionez ca am facut contestatie ... (vezi toată discuția)
informatii codul muncii consela consela As dori o informatie: pe deciziile de incetare a contractelor de munca care este instanta care se specifica( la care se poate adresa salariatul nemultumit de ... (vezi toată discuția)