avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INFORMATII CODUL MUNCII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INFORMATII CODUL MUNCII

As dori o informatie: pe deciziile de incetare a contractelor de munca care este instanta care se specifica( la care se poate adresa salariatul nemultumit de decizie) , anume instanta din raza de domiciliu a salariatului?
Ex salariatul are domiciliul la sat.In acest caz care este instanta la care se poate adresa?
Am inteles ca in conditiile in care pe decizie nu este specificata instanta,decizia este nula.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:28, 2 Decembrie 2011
tribunalul este instanta competenta. exista un tribunal in fiecare judet.
Instanta competenta este Tribunalul in raza caruia isi are domiciliu acel salariat ...potrivit legii de organizare judiciara, in fiecare judet exista un singur Tribunal ..

Potrivit art.62 alin.3 C.mun., decizia se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept si sa cuprinda precizari cu privire la termenul in care poate fi contestata si la instanta judecatoreasca la care se contesta.

Asadar, neindicarea instanţei competente, atrage nulitatea absolută a deciziei de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere dupa cm ionita elena ionita elena Buna ziua! In urma unor probleme de sanatate am fost nevoita sa imi iau CM. Acest lucru a fost anuntat catre angajator. In timpul CM , cat timp ma aflam la ... (vezi toată discuția)
Decizie lovita de nulitate ANAFNAFA ANAFNAFA Am primit Decizie de incetare raport de munca functie publica pe motiv de restructurare . Pot invoca in instanta nulitatea pe motiv ca nu a fost ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere goiaemil goiaemil BUNA CUM SE ALCATUIESTE O DECIZIE DE CONCEDIERE PE MOTIVE DE DISCIPLINA IN BAZA NOULUI COD AL MUNCII SI CE ARTICOLE TREBUIE SPECIFICATE IN ACEASTA DECIZIE. (vezi toată discuția)