avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Magazin online - desfasurarea activitatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Magazin online - desfasurarea activitatii

Buna ziua,

Doresc sa deschid un magazin online insa nu am prea multa experienta in deschiderea unei societati comerciale si functionarea ei.

Situatia: As vrea sa formez firma cu sediul social in afara Bucurestiului (alt judet). Pe langa acestea as vrea sa cumpar pe firma un calculator cu toate softurile de care voi avea nevoie inregistrate pe acesta.

Problema: Eu locuiesc in momentul de fata in Bucuresti, daca procedez cum am mentionat mai sus, imi pot desfasura activitatea de la distanta? Mai exact:
1. Sa pastrez stocul firmei pregatit pentru vanzare in alta locatie decat sediul social (in locatia din Bucuresti)?
2. Sa desfasor activitatea firmei, pregatirea vanzararii, comunicarea cu clientii, emiterea facturilor tot din Bucuresti?
3. Daca desfasor activitate de la distanta este nevoie de o solutie de internet pe mobil? Poate aceasta sa ma ajute in demonstrarea faptului ca toate activitatile firmei sunt desfasurate de la distanta de pe calculator-ul mentionat mai sus?

Mentionez ca livrarea se va face doar prin curier , nu pot lua contract de comodat de la proprietarul apartamentului in care locuiesc si bugetul nu imi permite in momentul de fata plata chiriei pentru inca un punct de lucru.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
TudorS24, utilizator
Cel mai recent răspuns: TudorS24 , utilizator 11:12, 23 Aprilie 2013
eu as zice asa. deschide firma unde vrei. faptul ca pe tine te ajuta ca muncesti de acasa bravo tie. lucreaza din bucuresti sau din cafeneaua din colt de pe copou sau pe malul begai. nu conteaza. insa tot ce vei putea deduce, toate ctr. toate facturile vor fi facute pe sediul firmei de acolo de unde esti. faptul ca factura ta va fi emisa fizic din bucuresti nu are importanta, ea in contabilitatea clientul va fi inscrisa ca emisa dde firma cu sediul in ......
Multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt.

As mai vrea totusi sa clarific situatia stocului.

In eventualitatea unui control nu va trebuii sa explic lipsa stocului necomandat din unicul sediu inregistrat pe aceast SRL?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi,sediu,carte de munca Sunt administratorul unei societati cu sediul in orasul Fundulea jud. Calarasi.Firma la care sunt administrator are ca obiect de activitate depanare ... (vezi toată discuția)
Activitate casa expeditii catam23 catam23 Buna seara, Am si eu cateva intrebari legate despre desfasurarea activitatii unei case de expeditii : In urma cu 6 luni am infintat o societate comerciala ... (vezi toată discuția)
Pfa - dependent sau independent gpop2014 gpop2014 Buna ziua, Detin un PFA, cod caen 6202 (norma de venit) si as dori sa inchei un contract de colaborare cu o firma, pentru prestari servicii de ... (vezi toată discuția)