avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lumina pe casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lumina pe casa scarii

Buna ziua !
Am o nelamurire...
Locuiesc cu chirie intr-un bloc cu 3 etaje.
La intrarea in scara cat si la celelalte etaje exista cate un neon ori un bec economic.
Neavand lumina la usa am pus un bec la parter pe care tot mi-l desuruba cineva.
Am vorbit cu un vecin si mi-a spus sa-mi pun bec economic...pt ca consum foarte mult cel normal in conditiile in care factura la lumina pe scara este de aprox 100 lei pe luna (10 lei/ap). buuuunnn.... am pus bec economic si iar mi l-a desurubat... spunand ca ...ce vreau lumina si ziua ?? M-a facut si nesimtita si proasta si mi-a zis ca imi da si vreo 2 palme peste ochi daca mai comnentez mult si am incheiat cu vecinul meu de 60 ani educat ..... Intrebarea e... sunt obligata sa platesc lumina pe scara daca nu beneficiez de acest serviciu ????

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cernatelena1989 , utilizator 11:34, 23 Aprilie 2013
Asa stand lucrurile ,este deja prea mult sa va recomand instalarea unei lampi cu senzor.
Saracia este intr-adevar mare dar sa traim si sa va impuna sa traiti in ”haiducie”este deja
conceptia unor negospodari.
In imobil de locuit in comun exista obligativitatea achitarii costuri parti comune,inclusiv iluminat cale de acces
Daca doriti sa beneficiati de iluminat strict la usa dvs si sa indepartati orice probleme privitor la consumul electric aferent,aveti varianta sa realizati instalatie electrica care sa fie alimentata direct din instalatia individuala aferent apartament unde locuiti,urmand a utiliza ce fel de consumatori doriti,inclusiv bec de amurg sau cu senzor-care va asigura atat interesul personal de iluminat cat si un consum redus de energie electrica
Da sunteti obligata sa platiti curentul pe casa scarii indiferent de imprejurari fiindca face parte din cota parte la cheltuieli indivize ;
ART. 44
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu
privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de
întretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica,
modernizare la partile de constructii si instalatii aflate în si pe proprietatea comuna, astfel
cum este descrisa în cartea tehnica a constructiei si în acordul de asociere: subsolul;
conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, încalzire, energie
electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de
instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de
evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele
asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat
al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator,
electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor
asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv
si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte
servicii administrative catre proprietatea comuna.

HOTARÂRE Nr. 1588 din 19 decembrie 2007
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind
înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari

Incercati cu o plangere la presedintele de bloc ca daca tot platiti vreti sa aveti si dv. parte de lumina .
Pe cont propriu sau a intregii Asociatii ati putea sa va puneti un bec cu senzor de miscare si ati scapa de gura vecinilor ca sta toata ziua aprins .
Ideea e ca toate neoanele de pe scara stau aprinse non stop... doar vecinul care m-a facut cu ou si otet are intrerupator la usa si il inchide ziua...dar el sta la etajul 2 si ii ajunge lumina si de la etj 1 si de la etj 3.... Dar probabil considera ca daca nu sunt proprierara...nu am nici drepturi... iar cat despre administratora nu prea ii pasa in sensul ca, daca i-am spus ce s-a intamplat a zis ca o sa vorbeasca,,,dar nici atat nu a facut...ea vine doar sa incaseze bani si sa citeasca apometre...in rest...Dumnezeu cu mila...
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
cernatelena1989, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu lumina de pe scara, va rog sugestii ellena ellena Locuiesc intr-un bloc cu scara neiluminata natural, si de aceea pe fiecare palier exista in permanenta un bec aprins, mai putin la ultimul etaj unde este ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste lumina pe casa scarii? andrei_70 andrei_70 Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a clarifica o problema cu care ne confruntam in cadrul asociatiei de proprietari, cu privire la repartitia ... (vezi toată discuția)
Iluminat scara de bloc sandutudorache sandutudorache De curand am schimbat iluminatul pe scara.S-au montat lampi cu senzori , iar plata consumului nu se mai face pe nr de apartamente ci pe nr de persoane per ... (vezi toată discuția)