avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de numire in functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de numire in functie

Buna Ziua,

Puteti sa ma lamuriti, care este poveste si partea legala a unei decizii de numire in functie?

In ce cazuri e poate folosii.

De exeplu trebuie sa fac o astfel de decizi pentru un sef departament logistica pentru Responsabil cu gestionarea deseurilor, sau am un metrolog cu responsabil parc auto.

Se pot realiza astfel de decizii fara a avea probleme cu ITM? (nu se poate interpreta ca el are in sarcina si un alt post?

multumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
maxim77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 24 Aprilie 2013
Decizia de numire in functie este documentul in baza caruia este angajat un functionar public. Este echivalentul CIM la functionarii publici.
In sectorul privat, conducerea societatii poate emite anumite decizii de angajare sau de numire in functie de conducere, in baza carora se vor intocmi CIM si acte aditionale, in baza negocierii si a acordului salariatului in cauza.
Daca doriti sa stabiliti si alte atributii in sarcina unui angajat ii puteti modifica fisa postului, cu acordul lui.
Un salariat nu poate avea decat o functie in baza aceluiasi CIM, insa poate avea mai multe CIM la acelasi angajator, pe functii diferite.
Daca doriti sa faceti modificari, unilateral ale CIM, ar trebui sa stiti prev art 48 CM unde se prevede ca "angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod".
Exista texte de lege , de exemplu pentru responsabil cu gestiunea deseurilor, conform Legii 211/2011, care prevede ca pentru asa ceva trebui ca persoana respectiva sa fie desemnata.

Desemnarea se face prin decizie de numire ... redau mai jos textul de lege dat ca exemplu mai sus:
art.22 din Legea nr.211/2011:
...
(3) Detinatorii/Producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici prevazuti la alin. (2) au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane.
(4) Persoanele desemnate, prevazute la alin. (3), trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate.

Vedeti si acest link:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 211/2011 negrila negrila Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie numire persoana responsabila cu deseurile? Nu stiu cum sa intocmesc un astfel de act, si nici cum se numeste ... (vezi toată discuția)
Cum aplicam lg 211/2011 girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Suntem un SRL cu obiect de activitate \\"comert cu ridicata de produse alimentare etc\\". Am fost contactati de o pers care ne-a spus ca trebuie sa ne inscriem ... (vezi toată discuția)
Responsabil gestiunea deseurilor smokina20 smokina20 Buna ziua, Am o intrebare legata de numirea unui responsabil gestiunea deseurilor. Sunt angajat la o firma unde mi s-a propus sa fiu reponsponsabil cu gest ... (vezi toată discuția)