avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie spotiva fara personalitate juridica
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie spotiva fara personalitate juridica

Buna ziua.
As vrea sa ma lamureasca cineva pentru ca am gasit 2 variante de raspunsuri pe internet... Intrebarea este, in cadrul unei asociatii sportive fara personalitate juridica membrii fondatori raspund sau nu solidar cu bani personali in cazul unei amenzi de exemplu?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:21, 23 Aprilie 2013
Trebuie sa aveti trecut in contractul de societate civilă particulară pentru constituirea Asociaţiei Sportive o precizare asemenatoare: "Raspunderea patrimoniala a asociatilor este angajata pentru daunele cauzate din culpa".
Va multumesc pentru raspuns.
In cazul in care nu se cunosc anumite aspecte din legislatie, de exemplu obligativitatea unui instructor pentru asociatie in ceea ce priveste activitati de culturism si fitmess se cunsidera culpa asociatilor si atrage raspunderea lor patrimoniala in cazul unei amenzi? Speta este doar pentru exemplificare, nici nu stiu daca este cazul unei astfel de amenzi.
Da. Si poate fi si raspundere pentru eventualele accidente ce se pot intampla in spatiul respectiv. Deci angajati neaparat un instructor care sa-i instruiasca si sa-i supravegheze. Informati-va cu privire la conditiile necesare de indeplinit pentru deschiderea unui astfel de centru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea patrimoniala a unei asociatii nonguvernamentale florianandrei2001 florianandrei2001 Va rog sa-mi spuneti cum se poate angaja , legal, raspunderea patrimoniala a unei asociatii constituite pe baza Ordonantei 26/2000? In cazul in care in ... (vezi toată discuția)
Amenda suportata de salariat bubulanu bubulanu Buna ziua, Am o nelamurire in legatura cu urmatoarea situatie: acum doua saptamani am avut un control de la garda financiara care s-a finalizat cu o amenda ... (vezi toată discuția)
Datorii finante edeward edeward ce se intampla in cazul in care un ONG (asociatie culturala non-profit) are datorii la ”stat” (administratia financiara, amenzi vamale etc.) si nu ... (vezi toată discuția)