avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prestari servicii - plati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prestari servicii - plati

Buna ziua. Imi puteti spune daca este legala intermedierea de plati dintre cumparator si vanzator de catre o a treia societate? Daca da, cum este posibil, printr-un contract tripartit sau, pur si simplu printr-o adeziune, intelegere, etc intre cumparator si intermediar/prestator de servicii? Prestatorul de servicii/intermediarul sa nu poarte nici o raspundere cu privire calitatea marfii, transport etc. Considerati ca este posibil si legal acest serviciu? Si cum va arata factura pentru a avea o legatura cu contractul dintre cumparator si furnizor?
Poate o sa va intrebati cine ar face acest lucru. Daca cumparatorul si intermediarul sunt din Romania, iar furnizorul din UE, atunci imi permit o pierdere de 5% fata de pretul vanzatorului, atata timp cat eu incasez TVA-ul si imi va produce alti bani.
Va multumesc anticipat si astept raspunsurile voastre.

Alte discuții în legătură

Comision in export mandrut mandrut Apelez la ajutorul dvs. Doresc sa inchei cu o firma din Romania un contract de vanzare-cumparare pentru anumite produse ce urmeaza a fi exportate de catre ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri johnny olteanu johnny olteanu sunt PFA si lucrez pe baza de comision. Mai exact incasez facturi si sunt platit la bucata, nu la valoare. Ma inregistrez la cifra de afaceri cu valoarea ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa intermediere comercializare cherestea gedo302004 gedo302004 dupa indelungi cautari, contabile si juridice, nu am reusit sa descopar daca se aplica taxarea inversa in cazul intermedierii comertului cu cherestea. Mai ... (vezi toată discuția)