avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv la nivel de unitate expirat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv la nivel de unitate expirat

Buna ziua, as avea nevoie de o solutie: contract colectiv la nivel de unitate incheiat pe 2 ani in 2008, care nu a fost prelungit sau renegociat . De luna trecuta numarul salariatilor este sub 21. Care ar fi solutia pt rezolvarea problemei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 23 Octombrie 2014
Acel ccm a expirat .. prin urmare, care este problema cu el?
In cazul in care numarul salariatilor a scazut sub 21 nu mai aveti obligatia de a incepe negocierea contractului colectiv de munca si de a incheia un astfel de contract.
In cazul unui control de la ITM este posibila o amenda pt inexistenta contractului colectiv pt perioada 2010 septembrie-2013 februarie?
Este posibila o sanctiune doar daca nu se face dovada initierii negocierii ... si oricum din 2010, 2011, 2012 s-a prescris fapta ... :)
Multumesc mult :)

Alte discuții în legătură

Initiere negociere ccm RuxandraLarisa RuxandraLarisa Care sunt pasii care trebuie urmati atunci cand firma doreste sa initieze negocierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate. In cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Negociere ccm la nivel de unitate alinadobre alinadobre Am o firma care are peste 21 de salariati si doresc sa intocmesc documentatia pt negocierea colectiva care este obligatorie conform Codului Muncii. Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv-renegociere ? ContSters56278 ContSters56278 Am si eu o nedumerire.Am incheiat contract colectiv la nivel de unitate l-am inregistrat la Directia muncii pentru verificare si intre timp numarul de ... (vezi toată discuția)