avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Imputernicire auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Imputernicire auto

Am cumparat o masina in 2012 si m-mam inregistrat la impozit cu ea la primarie in 30 de zile de la data cumpararii. Nu am reusit sa imi preschimb numerele de inmatriculare pana la 1 ianuarie 2013. Acum ca sa preschimb numerele de inmatriculare pe numele meu imi trebuie timbru de mediu, care pentru masina mea Dacia Solenza 1.9 d din 2004 cu norma de poluare EURO 3 ma ajunge 2000 euro.
Din cate m-am interesat eu pot folosi masina pe numele si cu numerele vechiului proprietar printr-o împuternicire.
Problema este in felul urmator:
Proprietarul care este pe acte, respectiv in cartea tehnica si talon a vandut masina in 2011 prin contract de vanzare-cumparare omului de la care am cumparat-o eu in 2012, acesta din urma omul care mi-a vandut-o mie nu si-a preschimbat numerele de inmatriculare pe numele sau, iar in contractul meu de vanzare-cumparare este trecut primul proprietar cel care este scris pe cartea tehnica si talon.
Am luat legatura cu vechiul proprietar (primul) si mi-a spus ca a scos masina de la fisc din 2011, dar radierea din circulatie nu s-a facut, deoarece nu s-au preschimbat numerele de inmatriculare (astazi radierea din circulatie se face la preschimbarea numerelor de inmatriculare la noul proprietar).
Acum nu stiu ce sa fac: Se poate ca primul proprietar(cel de pe acte) sa-mi faco o împuternicire desi a scos masina de la fisc in 2011, iar eu am cumparat-o in 2012 sau ce as putea face in acest caz, cum as putea evita plata timbrului?
Astept un raspuns!

Alte discuții în legătură

Radiere definitiva din circulatie a unui auto valiispas valiispas Pot radia definitiv din circ. o masina vanduta in 2012 cu Cvc si cu mentionarea cumparatorului in talon? Mentionez ca noul proprietar nu a inmatriculat-o in ... (vezi toată discuția)
Obtinere numere rosii pentru talon pierdut in care figura un proprietar din 2012 pentru o masina vanduta de 3 ori pana acum lucian2478 lucian2478 Am cumparat anul asta prima mea masina un Clio Symbol Fidji din 2006, capacitate cilindrica 1390 cmc, CO2 165, Euro 3. Am fost la RAR am obtinut CIV- ul. ... (vezi toată discuția)
Pentru a-mi putea vinde masina flory84 flory84 Buna ziua,am o masina ,dacia nova,care in septembrie i-a expirat verificarea tehnica,iar cum eu nu imi mai permiteam sa o folosesc,nu i-am mai facut ... (vezi toată discuția)