avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Protectia muncii - Activitati pregatitoare pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Protectia muncii - Activitati pregatitoare pentru program de lucru de 8 ore zilnic.

Buna ziua, eu lucrez într-o banca, programul cu clienții este de la 9 la 17 după un calcul simplu sunt cele 8 ore prevăzute in contractul colectiv de munca, dar in fiecare zi trebuie sa mă duc între 8:30-8:45 pentru a scoate banii din seif, pentru e deschide calculatoarele si programele..... Iar seara după ora 17 trebuie numarati banii, aranjati, depusi in seif, scoase jurnale, registre, date rapoartele,.... Hartogaraie. Minim o ora pe zi lucrata fără sa fie plătită. Întrebarea mea e următoarea, pot face o plângere la protecția muncii fără sa îmi dau datele personale, de teama concedierii,pentru ca ar fi foarte simplu pentru ei sa constate ca se fac ore suplimentare doar din citirea programului bănci , iar dacă tot se fac restructurari si m-ar da afara, as putea sa- i dau in judecată pentru orele suplimentare pe care le fac din 2006? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:43, 24 Aprilie 2013
Tine de conducerea institutiei sa stabileasca unde si cand se duc insp de munca in control. Si eu am lucrat in ITM, inclusiv in functie de conducere.
Nu cred ca are vreo relevanta ca ati fost sau nu salariat al unui ITM ... practica majoritara a acestora este in sensul indicat de mine ...
Acestea nu sunt lucruri de care sa fie informati "clientii" ITM-urilor.
90% din petitiile anonime au fost intemeiate. O conducere eficienta ia in considerare orice informatie de natura sa duca la atingerea scopului pentru care a fost infiintata institutia respectiva., in cazul nostru "exercitarea controlului în domeniile relaţiilor de muncã, securitãţii şi sãnãtãţii în muncã şi supravegherii pieţei", conf art 1 alin 3 Lg 108/1999.
Cred ca nu are sens sa discutam offtopic .. Prin urmare, nu exista nicio astfel de statistica in ceea ce priveste petitiile anonime despre care faceti dvs referire ...

:closedtopic:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare anonim07 anonim07 lucrez intr-o insitutie bancara, de cca. 3 ani pana in prezent am efectuat foare multe ore suplimentare (inclusiv sambetele), care nu mi-au fost renumerate ... (vezi toată discuția)
Eploatarea angajatelor carmen silva carmen silva Buna ziua, Am o cunostinta care lucreaza intr-o firma privata. Patronul firmei le obliga pe angajate sa ramana peste programul de opt ore care 2 ore pe zi ca ... (vezi toată discuția)
Inspectie tematica itm..!!! pimionela pimionela Stie cineva ce procedura legala trebuie urmata de inspectorii ITM la controlul efectuat intr-o institutie??? Eu m-am trezit cu 2 in interior parca erau de la ... (vezi toată discuția)