avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Important: termenul de repunere pe rol a unui dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Important: termenul de repunere pe rol a unui dosar

Buna ziua!

In calitate de presedinte al unei Asociatii de Proprietari, sunt reclamant intr-un dosar in care nu ne-am angajat inca avocat, pentru simplul motiv ca primisem toate asigurarile potrivit carora solutia amiabila va fi obtinuta neintarziat (dupa ce deja introdusesem cererea de chemare in judecata). Este vorba despre un dosar civil avand ca obiect "obligatia de a face". Cererea de chemare in judecata a fost inregistrat de catre asociatie la judecatorie in luna iulie 2011, de catre mine personal. La doar al 3-lea termen de judecata (din data de 25. 04. 2012), in faza de fond desigur, pentru ca asociatiei i-au fost oferite o multime de promisiuni (care s-au dovedit ULTERIOR a fi mincinoase), am hotarat sa nu ne mai prezentam la judecatorie, astfel incat instanta a decis astfel:

La sedinta publica din data de 25. 04. 2012, "in baza art. 242, alin. 1, pct. 2 Cod pr. civ., instanta a suspendat judecata cauzei, constatand ca niciuna dintre parti nu s-a infatisat la strigarea pricinii si nici nu a cerut in scris judecarea in lipsa. Cu recurs pe toata durata suspendarii. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 25. 04. 2012".

Comunicarea susmentionatei incheieri de suspendare civila poarta (ca data a stampilei Postei Romane) data de 04 mai 2012. In conditiile incalcarii flagrante a promisiunilor cu care am tot fost amagiti, asociatia a decis, fireste, repunerea pe rol a dosarului suspendat cu mai putin de un an in urma. SINGURA MEA intrebare este urmatoarea, raspunsul fiind extrem de succint: care este CHIAR ULTIMA ZI in care putem sa repunem pe rol acest dosar civil (prin simpla cerere de repunere pe rol): aceasta ULTIMA ZI este chiar maine, 24. 04. 2013 sau ziua de 03 mai 2013 sau ce zi anume?

Cu multe multumiri,
Cele mai alese sentimente,
Al Dumneavoastra,
Adrian Serban
Cel mai recent răspuns: Adrian Serban , utilizator 01:41, 24 Aprilie 2013
Termenul de repunere pe rol este de un an de la data pronuntarii, deci: 25.04.2013

Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Va multumesc si ma grabesc sa repun dosarul pe rol daca nu pe 24 aprilie, atunci sigur pe 25 aprilie. Voi reveni cand vom primi termenul de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort reluat cu un copil devenit major alfa19 alfa19 Buna ziua! Va rog consiliere: 1. Divort judecat pe fond, prin intelegere intre parti, finalizat cu o \\"concluzie\\" ; 2. In timp instanta se autosesizeaza ... (vezi toată discuția)
Urgent - repunere pe rol Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Am primit o citatie pt judecarea perimarii unui dosar. Pe Portal apare ca procesul a fost suspendat in baza art.242 alin.1 pct.2 cpc. Este ... (vezi toată discuția)
Repunerea pe rol a unui dosar geta_tabacu geta_tabacu va multumesc. am un dosar in care sunt chemata in judecata,Pot cere eu repunerea pe rol? dupa cit timp mi se poate aproba? (vezi toată discuția)