avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri comune

Buna ziua,

Intr-un proces de partaj reclamanta are un copil din alta casatorie, influenteaza cumva cota de ei cotributie la bunurile comune ce urmeaza a fi partajate?
Nu, nu poate influenta.

Dar, daca acel copil din alta casatorie este de fapt major si a avut si el venituri si o contributie materiala la achizitionarea acelor bunuri supuse partajului, atunci acesta poate face o cerere de interventie in interes propriu in cadrul procesului de partaj.
Depinde de venituri, situatia locativa etc. Nu avem date sa va spunem, veniti cu detalii.
Copilul a avut pensie de intretinere, reclamanta si paratul salarii. Referitor la spatiul locativ este bun propriu al reclamatei. De partajat nu au decat imbunatatirile aduse apartamentului bun propriu al reclamantei.
Depinde cum argumentati, puteti creste cota paratului, dar in functie de veniturile concrete ale lor.
sanda2s a scris:

Referitor la spatiul locativ este bun propriu al reclamatei.

Pai daca este bun propriu, atunci nu exista nici partaj!!!

sanda2s a scris:

De partajat nu au decat imbunatatirile aduse apartamentului bun propriu al reclamantei.

Imbunatatirile nu se partajeaza!!!!#-o

Iar, daca va referiti la contravaloarea lor, aceasta reprezinta un drept de creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț Daniela Cismas Daniela Cismas Bună seara! Am și eu o întrebare pentru cine mă poate ajuta cu un răspuns..După o căsnicie de 11ani din care 3 ani concubinaj și 8 căsătoriți în ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)
Divort. la partaj am dreptul la cota dintr-un imobil mostenit de celalalt sot? denis marian denis marian am fost casatorit 12 ani . apartamentul este mostenire de la uchiul ei . am vreun drept in afara de bunuri? avem un copil de 12ani va mutumesc. (vezi toată discuția)