avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divorț
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divorț

Bună seara! Am și eu o întrebare pentru cine mă poate ajuta cu un răspuns..După o căsnicie de 11ani din care 3 ani concubinaj și 8 căsătoriți în urma repetatelor scandaluri și neînțelegeri am decis să divortez ,avem un copil minor care lupt din răsputeri să rămână la mine și mă interesează pentru partaj soțul are casa cumpărată din 2003 când era necăsătorit, dar era doar o căsuță mică la care după ce ne-am căsătorit am plecat la muncă în străinătate am lucrat și am făcut bani cot la cot cu el pentru a face casă,iar acum îmi spune că eu nu o să am nimic casă e a lui și eu să merg unde vreau ..vreau să știu se va împărți sau îi va rămâne lui totul plus conturile bancare care sunt foarte mulți bani adunați dar ia pus pe numele lui în bancă fără imputernicire pe mine ..Vă mulțumesc frumos pentru eventualele răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 19:28, 8 Ianuarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divorțul si partajul sunt două procese distincte. De principiu, mai întâi se soluționeaza dosarul de divort si abia după aceea se formulează si partajul.
De regula, domiciliul copilului se stabilește la părintele care s-a ocupat îndeaproape de creșterea si educarea lui insa se are in vedere si atașamentul copilului fata de unul dintre părinți, condițiile locative ale părintelui, disponibilitatea in a-i permite celuilalt soț sa pastreze un program de legături personale cu copilul etc.
Referitor la partaj, din moment ce casa a fost cumpărată inainte de căsătorie aceasta este un bun propriu al soțului dvs si nu se poate partaja.
Dacă reușiți să dovediți contribuția dvs la îmbunătățirile si extinderea casei atunci puteti obtine un drept de creanta reprezentat de contravaloarea acelor imbunatatiri. Restul bunurilor dobândite în timpul căsătoriei precum și a datoriilor, indiferent pe numele căruia dintre soți sunt, se împart în mod egal.
Sunt multe lucruri de detaliat pe acest aspect astfel ca va indrum sa discutați in particular cu un avocat recomandat sau de forum pentru a expune situația pe larg și a fi ajutată eficient.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort gabriela paius gabriela paius buna seara,am si eu o intrebare pe care o pun in numele unei prietene de ale mele. sunt casatorita din 2006 si avem un copil de 4 ani.nu avem proprietati ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament - impartire in caz de divort costi_81 costi_81 Buna ziua, parintii mei au cumparat un apartament inainte de casatoria mea, trecut pe numele lor. Am locuit in el si am facut amenajari cu sotul, iar acum il ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters189893 ContSters189893 In anul 1995 am cumparat un apartament fiind necasatorita , in anul 1998 m am casatorit , impreuna am facut unele imbunatatiri printre care am cumparat si o ... (vezi toată discuția)