avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort

In anul 1995 am cumparat un apartament fiind necasatorita , in anul 1998 m am casatorit , impreuna am facut unele imbunatatiri printre care am cumparat si o masina .In aprilie 2010 relatia s a stricat si m am hotarat sa dau divort avand si un copil de 11ani. Prima infatisare a fost stabilita pe 16.09.2010 iar sotul meu a vadut fara stirea mea masina surorii lui pe 09.09.02010.De dragul copilului la prima infatisare m am retras din divort , sotul imi cere ptr cheltuielile judecatoresti in val. de 1200 lei. In uramatoarele saptamanai am luat bataie de la el i am deschis usa si l am invitat afara , copilul placand cu el. L am tinut in facultate a facut dreptul stiind ce are de facut , a mers la plitie m a reclamat si a venit politia acasa dandu mi un avertismanet precum ca am dat si copilul afara ceea ce nu este adevarat.A doua zi am mers la politier si am depus plangere ptr. violenta verbala si fizica.In DEC. 2010 acesta s a mutat la parintii lui lundu mi si copilul. In lipsa mea a venit acasa luand mai multe bunuri.A m fost la politie sa anunt parasirea de domiciliu si sa anunt ca vreau sa schimb butucul usii ptr a nu mai lua din bunuri.La politie nu se mai inregistreaza parasirea de domiciliu si cu jumatate de gura mi au dat voie sa schimb butucul usii.In IAN 2010 am primit ciatia in care sotul meu a deschis actiune de divort. Cere copilul , pensie pana la majorat si ma ameninta ca ma v a lasa fara nimic. Copilul nu vrea sa vb cu mine eu interesndu ma de situatia lui scolara si sa l vad .Pentru masina am luat bani din banca fiind coplatitoare .Credeti ca ceea ce imim cere sotul meu in actiunea de divort deschisa de el se poate intampla ? Pot sa mi pierd si copil si tot si sa ma lasa asa cum ma ameninta?Eu lucrez de la varsta de18 ani.
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:22, 31 Ianuarie 2011
Stimata doamna va recomnad sa va angajati un avocat ptr ca e necesar in cazul dmv.Succes
Apartamentul nu poate sa il ia pt a e bun propriu. Pt copil dvs stiti cel mai bine de ce vrea sa stea cu tatal, in instanta insa se tine cont de parerea lui la incredintare. Bunurile se pot imparti , pt masina si altele puteti face plagere pt furt intre soti.Daca la partaj, masina ii ramane sotului, vanzarea e valabila, daca nu ea se anuleaza. Sfatul meu este sa agajati un avoat bun, speializat i dreptul familiei si sa nu va zgarciti la bani. Principal este copilul. tatal isi poate reface viata, dar dvs sunteti mama pana la moarte....
da, ap e bunul propriu al dvs, sotul poate obtine despagubiri daca dovedeste ca ati imbunatatit acest ap in timpul casatoriei.
in privinta masinii, ori cereti anularea actului, ori introduceti valoarea masinii la partaj, va trebui in acest caz sa probati ca nu ati folosit banii impreuna. partajati si datoriile
cu cel mic va fi mai greu, daca atunci cand va fi audiat, va zice ca ramane cu tatal
In primul rand, ar fi trebuit sa depuneti plangerea la unitatea de parchet unde aveti domiciliul. In al doilea rand, apartamentul este bun propriu pentru ca a fost dobandit inaintea casatoriei nu intra in masa de bunuri partajabile. In ceea ce priveste acele imbunatatiri facute locuintei dupa casatorie impreuna cu sotul, daca acesta poate demonstra contributia sa instanta poate sa va oblige sa-i achitati o sulta la valoarea contributiei. Este bine sa aveti rabdare ca procesul de divort sa-si urmeze cursul firesc. La motivele(acuzatiile) pe care, presupun ca sotul vi le aduce, puteti sa le demontati cu argumente si martori prin intampinare. Cu privire la incredintarea copilului, uneia dintre parti, instanta va decide acest lucru tinand cont si de opinia minorului care va fi audiat in camera de consilui pentru care 11 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters189451 ContSters189451 In aprilie 2010 am dat divort .Prima infatisare a avut loc pe 16.09.2010 . Pe data de 09.09.2010 sotul meu avandut masina surorii lui fara ca eu sa stiu .La ... (vezi toată discuția)
Mostenire, dreptul fostei sotii gcirstei gcirstei nepotul meu e divortat si are un apartament mostenire de la tatal sau decedat .Fosta sotie are dreptul la ap . in situatia care au un copil impreuna iar acesta ... (vezi toată discuția)
Despre divort si partaj jhonel jhonel Buna ziua, As dori sa va intreb in caz de divort,stiu ca se face partajul pe bunurile comune,dar in cazul in care eu locuiesc cu sotul meu intr-un ... (vezi toată discuția)