avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... suspendare judecata - indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

suspendare judecata - indreptare eroare materiala

Exista vreo dispozitie in NCPC prin care as putea sa solicit suspendarea judecatii unui apel care se afla in stare de rejudecare invocand drept temei solutionarea recursului impotriva incheierii de indreptare a erorii materiale a hotararii care s-a pronuntat in primul apel?

Practic instanta de apel a pronuntat o hotarare neclara. O parte a declarat recurs care a fost admis iar acum cauza se afla in rejudecare la aceeasi instanta. Intre timp instanta de apel a procedat la indreptarea erorii materiale strecurate in prima hotarare si am declarat recurs impotriva acestei incheieri.
As vrea sa cer suspendarea judecarii cererii de apel pana la solutionarea cererii de recurs impotriva incheierii de indreptare pentru ca am credinta ca in recurs as avea castig de cauza si hotararea data recursului chiar ar putea fi hotaratoare pentru instanta de apel.

Am vreun temei juridic pentru care sa solicit suspendarea apelului? Nu ma incadrez in cazurile de suspendare facultativa prevazute de art. 413 pct.1 pentru ca nu este vorba de un drept care face obiectul altei judecati, este vorba de interpretarea dispozitiilor unei hotarari.

Multumesc

Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
doru6, utilizator
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 06:09, 5 Mai 2013
Daca depinde in totul sau in parte de acea indreptare se poate suspenda judecata.
Daca nu exista legatura sau este irelevanta indreptarea nu se va suspenda procesul.
Art. 413 alin. 1 pct. 1 - Suspendarea facultativă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva incheierii de indreptare eroare materiala. procedura Irina S. Irina S. Cum se judeca recursul impotriva Incheierii prin care s-a indreptat eroarea materiala strecurata in decizia instantei de apel (instanta care a rejudecat ... (vezi toată discuția)
Taxa pt. indreptare erori materiale? cris_deo cris_deo Buna ziua. Am primit o decizie civila ca urmare a judecarii unei actiuni in instanta. In incheierea acestei decizii am obsrervat ca atat numele meu cat si ... (vezi toată discuția)
Invocare nulitate absoluta - rejudecare adiadiadi adiadiadi Buna ziua Am intentat o actiune civila la tribunal, actiune care mi-a fost respinsa . Am depus recurs in termen legal; odata cu recursul am depus si o ... (vezi toată discuția)