avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum este corect si care este diferenta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum este corect si care este diferenta?

Cum este corect: domiciliul procedural (sediu procedural) sau domiciliul procesual (sediul procesual) ales la adresa ... ?
Este diferenta intre domiciuliul procedural si cel procesual ?
:coffee:
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:58, 5 Octombrie 2009
...io ii zic domicilu procesual...
Si eu la fel doar ca...adversarul meu zice (debitor intro procedura) ca are domiciliul procedural ales la ...
Nu este nicio diferenta ? Ca io am invatat ca unul este actul procedural si altul este cel procesual. Nu?
Ultima modificare: Vineri, 27 Februarie 2009
ContSters40598, utilizator
procesual...termenul se apropie mai de graba de proces nu de proceduara
mihnea 58 a scris ....
Si eu la fel doar ca...adversarul meu zice (debitor intro procedura) ca are domiciliul procedural ales la ...
Nu este nicio diferenta ? Ca io am invatat ca unul este actul procedural si altul este cel procesual. Nu?

...si care ar fi diferenta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este diferenta. Nu stiu cat de important este de stiut dar...fiecare cum apreciaza.
Eu spun sediu/domiciliu procesual ales.
Actul de procedura este atat o operatie juridica cat si inscrisul care o constata. (doctrina- orice act facut pentru declansarea procesului , in cadrul si in cursul procesului civil, de catre instanta, parti, participanti , legat de activitatea procesuala a acestora)
in insolventa termenul se refera la procedura insolventei...
procedura "procedere'a avansa, a merge inainte, procedura civila vs. drept procesual civil.
Dreptul procesual civil = procedura civila, jurisdictie si teoria actiunii civile.(deci procedura este doar o parte)
Discutam in schimb despre norme procesuale, despre cadrul procesual, despre calitate procesuala, despre acte procesuale de dispozitie ( renuntarea la juecata, la drept).

Nu am vrut sa va plictisesc.
av. Ileana Schwarz
etc.

Alte discuții în legătură

Faze procesuale evgheni evgheni Buna ziua! I-mi puteti spune ce faze procesuale contine un proces civil ? M-ar interesa ce urmeaza dupa "fond". Va multumesc. (vezi toată discuția)
Domiciliul ales pentru comunicare acte procedurale Artigas Artigas Va salut, Urmand sa lipsesc o perioada mai lunga din tara si avand un proces pe rol,voi solicita instantei sa-mi comunice actele procedurale,citatii,etc. pe ... (vezi toată discuția)
Mi se refuzã legalizarea sentinþei pe motiv cã aceasta trebuie publicatã în ziar geopop3 geopop3 O functionara a unei judecatorii refuza sa imi legalizeze o sentinta civila pe motiv ca trebuie publicata int-un ziar. Am citit sentinta si nu am regasit ... (vezi toată discuția)