avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum este corect si care este diferenta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum este corect si care este diferenta?

Cum este corect: domiciliul procedural (sediu procedural) sau domiciliul procesual (sediul procesual) ales la adresa ... ?
Este diferenta intre domiciuliul procedural si cel procesual ?
:coffee:
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:58, 5 Octombrie 2009
Merci, avocat Romascanu, din acest motiv am stat 6 luni pana sa introduc o actiune in instanta.Nu m-am inteles cu clientul cu privire la domiciliu ( ales ,etc).
In final am ajuns la concluzia ca nu conteaza ( nu de alta dar se prescria actinea)

Mihnea 58, concluzia care se degaja este ca nu conteaza.Doar sa nu se prescrie actiunea.

avocat Claudiu Lascoschi
referitor la ''domiciliul procesual ales''
daca una dintre parti si-a 'inlocuit' la introducerea Apelului, domiciliul de la Fond cu un altul, 'ales' -- pe care dintre cele se va merge mai departe?
Pare probabil ca pe perioada Apelului se va folosi cel de-al doilea.
Dar dupa incheierea judecatii, unde se vor (putea) transmite notificarile, etc.: la primul (domiciliu de baza) sau la ambele!?
:(
multumesc
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Merci, avocat Romascanu, din acest motiv am stat 6 luni pana sa introduc o actiune in instanta.Nu m-am inteles cu clientul cu privire la domiciliu ( ales ,etc).
In final am ajuns la concluzia ca nu conteaza ( nu de alta dar se prescria actinea)

Mihnea 58, concluzia care se degaja este ca nu conteaza.Doar sa nu se prescrie actiunea.

avocat Claudiu Lascoschi

:rofl: =D> mi-a placut cea cu clientul... noroc cu prescriptia ca altfel se mai gandea...

Din momentul in care partea si-a ales un alt domiciliu decat cel initial, sau si-a schimbat domiciliul si a adus la cunostinta instantei aceasta schimbare, toate actele de procedura ii vor fi comunicate la noul domiciu (deci si in recurs, nu numai in apel).

Insa dupa ce procesul s-a incheiat, consider ca notificarile si actele ulterioare se vor comunica la domiciliul stabil. N-am gasit nici prevedere, nici comentariu (dar mai caut :">), insa logic gandind :hm:, si luand in considerare ca acel domiciliu a fost ales pentru comunicarea actelor procedurale in acel proces, iar nu pentru comunicarea altor acte ulterioare judecatii nu prea vad alta posibilitate.

Daca insa partea a indicat instantei un alt domiciliu ca urmare a schimbarii domiciliului stabil initial (de exemplu s-a mutat) atunci si notificarile etc. se vor transmite la noul domiciliu.
Da, am avut noroc cu prescriptia.:D

Comunicarile se fac la domiciliul ales in acel proces.

Daca ar fi vorba de un alt proces comunicarea se va face la domiciliul normal.
Adica in ipoteza in care partea adversa ar deschide ea un proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faze procesuale evgheni evgheni Buna ziua! I-mi puteti spune ce faze procesuale contine un proces civil ? M-ar interesa ce urmeaza dupa "fond". Va multumesc. (vezi toată discuția)
Domiciliul ales pentru comunicare acte procedurale Artigas Artigas Va salut, Urmand sa lipsesc o perioada mai lunga din tara si avand un proces pe rol,voi solicita instantei sa-mi comunice actele procedurale,citatii,etc. pe ... (vezi toată discuția)
Mi se refuzã legalizarea sentinþei pe motiv cã aceasta trebuie publicatã în ziar geopop3 geopop3 O functionara a unei judecatorii refuza sa imi legalizeze o sentinta civila pe motiv ca trebuie publicata int-un ziar. Am citit sentinta si nu am regasit ... (vezi toată discuția)