avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum este corect si care este diferenta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum este corect si care este diferenta?

Cum este corect: domiciliul procedural (sediu procedural) sau domiciliul procesual (sediul procesual) ales la adresa ... ?
Este diferenta intre domiciuliul procedural si cel procesual ?
:coffee:
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:58, 5 Octombrie 2009
Frumoasa explicatia data de Ileana. Multumesc pentru explicatii.

Av. Costi Boncu
Corect, Illeana!
Punct ochit, punct lovit! ;)
mihnea58 a scris:

Cum este corect: domiciliul procedural (sediu procedural) sau domiciliul procesual (sediul procesual) ales la adresa ... ?
Este diferenta intre domiciuliul procedural si cel procesual ?
:coffee:

Dar de ce nu ziceti simplu: domiciliu ales?

E o moda si am ramas in urma?
Lascoschi, se intampla rar, dar trebuie sa fiu de acord cu tine.

Corect ar fi:
- domiciliu ales pentru comunicarea actelor de procedura.
sau
- domiciliu ales unde urmeaza sa se faca toate comunicarile privind procesul.

Domiciliul nostru nu se transforma in casa de nebuni daca se intampla sa ne treaca pagul, temporar, vreun dus cu pluta. Asa ca n-avem de ce sa-i spunem nici domiciliu procesual nici procedural pentru bunul motiv ca a fost ales in vederea unor comunicari ce s-ar putea face la acesta adresa pe parcursul unui proces.

Apropo, daca ne e lene sa folosim toate cuvintele, atunci cum ii spunem persoanei insarcinate cu primirea actelor de procedura la acest domiciliu ales? procesuala sau procedurala? :tooth:

Domiciliul este un element al unui act de procedura (cererea de chemare in judecata). Domiciliul indicat in cerere poate fi cel real sau un domiciliu ales pentru comunicare.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2009
romascanu, moderator
Ok, asa este dar...tot nu am inteles ce formula este corecta dintre cele doua intalnite (de mine) in practica: domiciliul procedural sau procesual?:(
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2009
ContSters40598, utilizator

Alte discuții în legătură

Faze procesuale evgheni evgheni Buna ziua! I-mi puteti spune ce faze procesuale contine un proces civil ? M-ar interesa ce urmeaza dupa "fond". Va multumesc. (vezi toată discuția)
Domiciliul ales pentru comunicare acte procedurale Artigas Artigas Va salut, Urmand sa lipsesc o perioada mai lunga din tara si avand un proces pe rol,voi solicita instantei sa-mi comunice actele procedurale,citatii,etc. pe ... (vezi toată discuția)
Mi se refuzã legalizarea sentinþei pe motiv cã aceasta trebuie publicatã în ziar geopop3 geopop3 O functionara a unei judecatorii refuza sa imi legalizeze o sentinta civila pe motiv ca trebuie publicata int-un ziar. Am citit sentinta si nu am regasit ... (vezi toată discuția)