buna ziua am si o nelamurire am o pedeapsa de 3 ani cu suspendare...si mai am inca o fapta 2-10 ani incadrare.faptele sunt in concurs.cand am fost luat s-a descoperit amandoua odata,intrebarea mea este e posibil ca sa iau iar cu suspendare?sa se mareasca pedeapsa?cu toate ca dosarul ala sta de 1an jumate la parchet si nu e posibil sa ma gaseasca vinovat..merg cu raul in fata.va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Ar fi posibil, doar depinde de instanţă dacă sporeşte pedeapsa. Pentru concurs se poate adăuga spor de pedeapsă. Dacă v-ar mai adăuga doar un an, aţi putea beneficia de suspendarea sub supraveghere .
daca imi da mai mult de un an insemana ca trebuie sa execut?cum ramane cu pedeapsa de 3 ani mi se aduna toti ani?sau imi da numai pt fapta asta de executat?cum e cu cautiunea la noi?
NU, dacă faptele sunt concurente, se anulează prima hotărâre, şi se face contopirea între cele 2 pedepse, aplicându-se pedeapsa cea mai grea.Se aplică regulile de la concursul de infracţiuni, care permit instanţei mărirea pedepsei chiar pânâ la maximul special şi chiar adăugarea unui spor. Suspendarea condiţionată a executării pedepsei practic nu se mai poate dispune, pentru că art. 86 cod penal precizează că o nouă suspendare, în cazuri cum este al dvs., se poate dispune doar dacă pedeapsa rezultantă în urma contopirii nu ar depăţi 2 ani, ceea ce este imposibil, devreme ce prima pedeapsă este în cuantum de 3 ani. Deci rămâne la latitudinea instanţei, care va precia, în funcţie de toate circumstanţele reale şi personale , dacă se impune o pedeapsă cu executare şi dacă ar fi cumva întrunite condiţiile pentru o pedeapsă cu suspendarea executării sub supraveghere.
Nu ştiu care este motivul pentru care întrebaţi de cauţiune, dar în cazul dvs. nu se poate aplica , ea fiind o plată efectuată de cei arestaţi, care solicită eliberarea din arest , contra plăţii unei sume de bani pe care o va stabili instanţa.
Contopire pedepse
GeorgeG
Buna ziua.
In cazul unei cereri de contopire pedepse, daca pentru una dintre pedepse (cea mai mare) a fost pronuntata liberarea conditionata, se poate ... (vezi toată discuția)
Inselaciune
eddyeduard
buna. am fost condamnat in 2011 la 2 ani cu suspendare pentru inselaciune(credit la banca cu acte flse). acum am un nou dosar pentru aceeasi fapta. aceste ... (vezi toată discuția)