avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract munca determinat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract munca determinat

buna.am o nelamurire,daca cineva ma poate ajuta.lucrez cu contract determinat pe 6 luni.sunt insarcinata in saptamana 12 si tocmai ce mi s-a prelungit contractul pe inca 6 luni.stie cineva ce urmeaza,avand in vedere ca peste aceste 6 luni cand expira contractul voi si naste.e angajatorul obligat sa prelungeasca contractul?sau ce se intampla? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:07, 25 Iunie 2013
1. Da, veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC chiar daca va inceteaza contractul individual de munca (CIM) cu cateva zile inainte de nasterea copilului.

2. Dar la data incetarii cIM dvs. veti fi deja in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

3. Dupa incetarea CIM aveti doua posibilitati:
- sa va inregistrati la Agentia de Somaj (cititi raspunsurile anterioare);
- sa depuneti certificatele medicale pentru concediu de maternitate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care vi le va plati.

4. In ambele situatii veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au dreptul sa nu imi continue contractul de munca daca sunt insarcinata?? just_iri just_iri buna ziua! am un contract pe perioada determinata de 21 de luni si la sf lui aprilie imi expira contractul. intrebarea mea este daca ei au dreptul de a nu imi ... (vezi toată discuția)
Posibilitate prelungire contract durata determinata - salariata insarcinata geaninaa114 geaninaa114 Buna seara, Sunt salariata a unei corporatii cu contract initial pe perioada nedeterminata. In luna iunie 2012 am semnat un acord de incetare a contractului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie natalia13 natalia13 Buna ziua, Sunt in urmatoare situatie: trebuie sa nasc la inceputul luni aprilie 2013, contractul meu de munca expira pe 01.12.2012.Primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)