In urma cu 5 ani am facut un credit bancar de nevoi personale in franci elvetieni. Rata pt credit dupa 2 ani s-a dublat din cauza cresterii monedei elvetiene si nu mi-am mai permis sa platesc creditul. In toamna se implinesc 3 ani de cand nu am mai platit. Singurul bun personal pe numele meu este o masina, masina pe care eu acum vreau sa o vand. Din cauza taxei de timbru foarte mare pe care trebuie sa o platim in momentul vanzarii, am decis sa facem doar un contract de vanzare cumparare la notar, masina ramanand in continuare pe numele meu in acte.
Intrebarea mea este: in momentul in care se va pronunta sentinta judecatoresca definitiva si irevocabila vizavi de recuperarea datoriilor, as vrea sa stiu daca viitorul cumparator ar putea avea probleme (sa i se ridice/sa i se puna sechestru pe masina de catre banca) din cauza ca actele vor ramane in continuare pe numele meu iar intre noi va exista doar un contract de vanzare cumparare facut la notar.
Mentionez ca in acest moment nu am poprire pe bunuri/conturi etc.
Domnule/Doamna Carmen,
Gresiti profund. Gresiti cand considerati ca Banca nu pierde ci transfera pierderea catre bunul platnic. Banca pierde, si pierderile sunt reflectate in situatiile financiare, care sunt publice si pot fi verificate.
In al doilea rand, aici incercam sa dam solutii oamenilor in nevoie.
Si criminalii au dreptul la un avocat, cu atat mai mult au dreptul sa fie sfatuiti oamenii care sunt intr-o situatie grea, fara sa aiba vreo culpa in asta.