avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere

As aprecia si eu un ajutor de la cineva care stie mai multe despre abuzul de incredere:
Speta: Am inchiriat, acum cca. 7 zile, o consola de jocuri (Sony PS3) cu toate device-urile aferente, in valoare de 1500 ron unui tip, pentru un interval de 12 ore; mi-a lasat ca si garantie actul său de identitate si al mamei sale si acum nu mai vrea sa o restitue (am fost la el acasa de cateva ori, nu vrea sa raspunda la usa, am luat leg. cu mama lui, i-am explicat situatia, ulterior m-am gasit din nou cu ea si mi-a spus ca a incercat si ea sa-l convinga ... nimic).

Acum 2 zile am fost la politie si am facut plangere penala contra lui ptr abuz de incredere in speranta ca voi reusi ceva cu ajutorul agentului de proximitate.

Astazi am vb. cu agentul respectiv si imi spune ca nu este abuz de incredere, deoarece am inchiriat respectivul aparat pe bani (25 ron) si litigiul e contract civil si trebuie sa merg in instanta civila; deci pana la urma, e sau nu abuz de incredere (nu mai reiau textul legii, o stiti cu totii), dar atat timp cat nu mai restitue bunul (chiar banuiesc ca la si vandut) ... eu cred ca intruneste conditiile enuntate in 213 C.P., nu ?

Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
haimi708, utilizator

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere in activitatea de inchirieri dvd-games alai alai in situatia in care clientul caruia i-am inchiriat dvd-uri cu jocuri si aparatura,in baza unui contract de inchiriere in care este clar stipulat ca ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere - cateva nelamuriri Dragulescu_Mihai Dragulescu_Mihai Un vecin de-al meu a dat peste an cuiva o turma de animale, pentru a le creste si inapoia cu sporul lor cu tot, la sfarsitul perioadei de 1 an. Respectivul, la ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? tigerban tigerban Buna seara. Ma confrunt cu un caz des intalnit dar care a luat o intorsatura ceva mai ciudata. Eu sunt detinatorul unui autoturism si am vrut sa`mi ... (vezi toată discuția)