avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... abuz de incredere in activitatea de inchirieri ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

abuz de incredere in activitatea de inchirieri dvd-games

in situatia in care clientul caruia i-am inchiriat dvd-uri cu jocuri si aparatura,in baza unui contract de inchiriere in care este clar stipulat ca nereturnarea produselor inchiriate cade sub incidenta art 213 cod penal,refuza sa mai returneze bunurile(le-a si vandut deja),ma pot adresa procuraturii cu o plangere?cum se poate obtine o condamnare in aceasta speta?
am mai trecut printr-un proces,in care avocatul ce ma reprezenta,impreuna cu procurorul de sedinta au cerul pedepsirea vinovatului conform codului penal,iar judecatorul a decis ca aceasta cauza nu face obiectul urmaririi penale,si m-a trimis in civil.dupa un proces de 2 ani,in care paratul nici nu s-a prezentat,mi-a pierit tot cheful de recurs,sau de proces civil.
care sunt posibilitatile legale de a-mi proteja afacerea?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:21, 29 Iulie 2009
Este intr-adevar abuz de incredere si se vede clar intentia cu care a fost savarsita fapta si reaua-credinta. Faceti o plangere la parchet si incercati sa obtineti condamnarea. Este vorba de acelasi individ sau de doi diferiti? Oricum condamnarea unuia nu garanteaza cu nimic ca in viitor nu veti mai fi tinta unor astfel de infractiuni.
este alt client.deja sunt multi cei care uita sa mai returneze produsele inchiriate.dar la valori mai mici,e mai potrivit sa o las asa.acum e vorba de o valoare mai mare. tocmai de aceea as vrea sa obtin o condamnare,deoarece,in proces civil,nu stiu ce as putea obtine,intrucat "clientul" se pare ca nu are ce despagubiri sa dea.
pot sa ma adresez parchetului?
nu ma vor trimite la plimbare pe varii motive?
Faceti plangere scrisa pentru abuz de incredere.
Nu va trimite nimeni la plimbare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala notice notice Buna ziua , Firma noastra a inchiriat unei alte firme un spatiu de birou dotat cu echipamente de calcul . Intre noi si ei s-a incheiat un proces verbal de ... (vezi toată discuția)
A fugit cu tablourile mancipri mancipri AM DEPUS INTR-O CONSIGNATIE SPRE VANZARE , DOUA TABLOURI PICTURA IN ULEI PE PANZA . DUPA UN ANUMIT TIMP CONSIGNATIA S-A DESFIINTAT SI A DISPARUT IMPREUNA CU ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? olycr olycr Am si eu o mica problema , am facut cu un individ o intelegere , eu i-am dat masina mea el pe a lui , o zi, dupa care daca totul era ok faceam tranzactia . ... (vezi toată discuția)