AM DEPUS INTR-O CONSIGNATIE SPRE VANZARE , DOUA TABLOURI PICTURA IN ULEI PE PANZA . DUPA UN ANUMIT TIMP CONSIGNATIA S-A DESFIINTAT SI A DISPARUT IMPREUNA CU TABLOURILE MELE . AM FACUT PLANGERE LA PARCHET SI PARCHETUL A TRIMIS CAUZA SPRE CERCETARE POLITIEI. EU CONSIDER CA FAPTA ESTE \"INSELACIUNE\" DEOARECE AM UN CONTRACT DE PRIMIRE IN CONSIGNATIE SI PATRONUL AVEA DATORIA SA MA ANUNTE CA O DESFIINTEAZA , SA MA CHEME SA-MI DEA ORI TABLOURILE ORI BANII PE ELE ."INSELACIUNEA" ESTE PEDEPSITA DE CODUL PENAL..... SI TOTUSI POLITIA SPUNE CA VA TREBUI SA IL DAU EU IN JUDECATA PE CIVIL . CE SPUNE LEGEA IN ACEST CAZ ?
In situatia dvs este vorba de infractiunea de abuz de incredere (art.213 C.pen) si nu de inselaciune din ce ne-ati descris pana acum.
In ce priveste judecata la instanta civila probabil ca vi s-a recomandat acest lucru tocmai datorita faptului ca va merge ca procedura este mai rapida si sunteti mai avantajat. Singurul dezavantaj ar fi ca atata timp cat ati formulat o plangere prealabila, daca ati formulat-o( spun "daca" deoarece infractiunea de inselaciune nu prevede o astfel de conditie ) impotriva respectivulu,i daca acesta invedereaza acest lucru instantei civile, aceasta din urma va suspenda judecata pana la solutionarea procesului penal.
Si eu va recomand sa intentati o actiune civila.
Plangere penala
mericica
Buna seara!
pe scurt: in urma unei conventii verbale, persoana de buna credinta imprumut o cunostinta cu o suma de bani ..frumusica, bani ce urma sa mi-i ... (vezi toată discuția)