avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... A FUGIT CU TABLOURILE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

A FUGIT CU TABLOURILE

AM DEPUS INTR-O CONSIGNATIE SPRE VANZARE , DOUA TABLOURI PICTURA IN ULEI PE PANZA . DUPA UN ANUMIT TIMP CONSIGNATIA S-A DESFIINTAT SI A DISPARUT IMPREUNA CU TABLOURILE MELE . AM FACUT PLANGERE LA PARCHET SI PARCHETUL A TRIMIS CAUZA SPRE CERCETARE POLITIEI. EU CONSIDER CA FAPTA ESTE \"INSELACIUNE\" DEOARECE AM UN CONTRACT DE PRIMIRE IN CONSIGNATIE SI PATRONUL AVEA DATORIA SA MA ANUNTE CA O DESFIINTEAZA , SA MA CHEME SA-MI DEA ORI TABLOURILE ORI BANII PE ELE ."INSELACIUNEA" ESTE PEDEPSITA DE CODUL PENAL..... SI TOTUSI POLITIA SPUNE CA VA TREBUI SA IL DAU EU IN JUDECATA PE CIVIL . CE SPUNE LEGEA IN ACEST CAZ ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:03, 9 Aprilie 2009
cred ca avem de-a face cu un caz de abuz de abuz de incredere( art. 213 C. penal).
In situatia dvs este vorba de infractiunea de abuz de incredere (art.213 C.pen) si nu de inselaciune din ce ne-ati descris pana acum.

In ce priveste judecata la instanta civila probabil ca vi s-a recomandat acest lucru tocmai datorita faptului ca va merge ca procedura este mai rapida si sunteti mai avantajat. Singurul dezavantaj ar fi ca atata timp cat ati formulat o plangere prealabila, daca ati formulat-o( spun "daca" deoarece infractiunea de inselaciune nu prevede o astfel de conditie ) impotriva respectivulu,i daca acesta invedereaza acest lucru instantei civile, aceasta din urma va suspenda judecata pana la solutionarea procesului penal.
Si eu va recomand sa intentati o actiune civila.

Av. Adrian Posdarie
Da, si eu zic ca e mai bine in civil.
In penal o sa luati numai NUP-uri. Si este abuz de incredere.
Si eu cred ca se va da NUP.
Trebuie analizat contractul de consiganatie dar chiar si asa tot la NUP cred ca se va ajunge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala mericica mericica Buna seara! pe scurt: in urma unei conventii verbale, persoana de buna credinta imprumut o cunostinta cu o suma de bani ..frumusica, bani ce urma sa mi-i ... (vezi toată discuția)
înºelatã de o poliþistã kelu dana kelu dana Am fost înşelată cu o sumă de bani şi cu obiecte de valoare de către o cunoştinţă a mea dar care este şi poliţistă.Am fost să fac plîngere la ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)