Un vecin de-al meu a dat peste an cuiva o turma de animale, pentru a le creste si inapoia cu sporul lor cu tot, la sfarsitul perioadei de 1 an. Respectivul, la scadenta (acordul fusese verbal), a inceput sa dea din colt in colt, spunand brusc ca ar fi bine sa incheie o noua intelegere prin care sa-i dea o suma de bani, iar animalele sa ramana la el. Dupa tergiversari, si refuzul de a plati si respectiva suma de bani, cei doi au ajuns la postul comunal de politie, unde cel care primise animalele spre crestere si ingrijire a recunoscut faptul ca animalele nu erau ale lui, si implicit si intelegerea initiala. Cei doi au semnat o intelegere scrisa in fata politistului, prin care cel in posesia caruia erau animalele, se obliga sa achite o suma de bani in schimbul animalelor. Nici aceasta intelegere scrisa nu a fost respectata (intelegere care prevedea plata banilor pana in data de 20 aprilie 2009), astfel ca pagubitul s-a prezentat iarasi la politie, la doar cateva zile dupa expirarea scadentei, politistul de la postul comunal, sfatuindu-l pe acesta sa depuna plangere penala pe abuz de incredere.
Acum, intrebarile mele: ce sanse ar avea acesta in instanta sa-si recupereze fie turma de animale, fie o suma de bani ca despagubire. Nu se poate respinge de la primul termen, pe motiv de tardivitate (suntem in octombrie, totusi...)?
Si daca in plangere acesta a cerut pe latura civila despagubiri compensatorii in suma de 2500 RON (valoarea estimata a turmei de animale), plangerea penala va trebui timbrata? Cu ce suma si unde se plateste timbrul judiciar?
Cel mai recent răspuns:
ContSters82972 , utilizator
15:19, 22 Octombrie 2009