avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala prealabila in caz de distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala prealabila in caz de distrugere

Buna seara!
Am si eu o problema;detin un teren cu lucerna, acesta mi-a fost distrus de turma de oi a unui cioban din apropiere(pasunat ilegal)..In acest caz este de ajuns sa depun o plangere la politie sau trebuie si la primarie.Eventual la primarie sa depun o cerere de evaluare a pagubelor?Plangerea indreptata politiei trebuie motivata si in drept (referire la legi,ordonante,articole cod penal etc.)? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: E_Fodor , utilizator 00:59, 12 August 2013
plangerea penala o depuneti la politie, fiind necesar sa surprindeti toate elementele: cand s-a intamplat infractiunea, cine credeti ca este faptuitorul, cat a distrus...etc....evaluarea pagubelor o veti face in cadrul plangerii prealabile.In ceea ce priveste motivarea in drept, daca stiti pe ce articol sa va intemeiati, mentiona-ti-l, daca nu, nu este nicio problema. Motivarea in fapt si in drept este necesara in fata instantelor de judecata.
Succes!
Aveti varianta sa formulati plangere sub aspectul faptei de infractiune sau puteti analiza si
Art. 1001

Proprietarul unui animal, sau acela care se serveste cu dinsul, in cursul serviciului, este responsabil de prejudiciul cauzat de animal, sau ca animalul se afla sub paza sa, sau ca a scapat.
Sa inteleg ca nu e nevoie ca pagubele sa fie evaluate de o comisie din partea primariei ci e suficient ca eu sa-mi evaluez cu aproximatie pagubele,trecand aceasta suma si in plangere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere delictuala , tulburare de posesie si/sau distrugere de bunuri Romeo Valentin Romeo Valentin Sunt o persoana care detine teren agricol in extravilan. In acest sezon mai multe parcele de teren mi-au fost distruse de turmele de oi prin pascut lucerna ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de solutionare a unei plangeri ? marcelsec marcelsec in luna iunie am depus o plangere la politie urmand sa trimita spre solutionare la procuror.Cat pot tine dosarul la politie si cat dureaza estimativpana ... (vezi toată discuția)
Distrugere culturi nou infiintate prin pasunat abuziv puiuandrei puiuandrei In toamna anului 2010 un concetatean mia distrus o cultura noua infiintata cu grau, prin pasunarea abuziva cu un card de oi, am facut reclamatie la politie,dar ... (vezi toată discuția)