avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspundere delictuala , Tulburare de posesie si/sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspundere delictuala , Tulburare de posesie si/sau distrugere de bunuri

Sunt o persoana care detine teren agricol in extravilan. In acest sezon mai multe parcele de teren mi-au fost distruse de turmele de oi prin pascut lucerna si distrus un ogor cu o cultura de garau
In total un prejudiciu de peste 4500 lei.
Cum ma pot eu indrepta impotriva acelei turme de oi (ciobanului) PLANGERE PENALA DE DISTRUGERE SI TULBURARE DE POSESIE sau RASPUNDERE DILECTUALA ?

Mentionez ca l-am avertizat de mai multe ori sa nu mai pasca iole acolo.
Va multulesc anticipat !~
Cel mai recent răspuns: Oana-Maria Pitiritean , Avocat 15:50, 21 Octombrie 2013
In aceasta situatie aveti la indemana ambele posibilitati, atat calea civila, cat si cea penala. Trebuie doar sa alegeti una din ele, intrucat nu le puteti exercita in acelasi timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala prealabila in caz de distrugere E_Fodor E_Fodor Buna seara! Am si eu o problema;detin un teren cu lucerna, acesta mi-a fost distrus de turma de oi a unui cioban din apropiere(pasunat ilegal)..In acest caz ... (vezi toată discuția)
Rezolutie inacceptabila sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Buna ziua, In urma cu cateva luni am fost impreuna cu doua persoane in padurea mea. Mentionez ca la capatul padurii exista si un hectar neimpadurit care este ... (vezi toată discuția)
Legea proprietații Kox98 Kox98 Eu lucrez in domeniul agricol , iar zilele trecute am prins un cioban cu oile pe terenul meu cultivat cu grâu. Am sunat la 112 , a venit poliția și mi-au ... (vezi toată discuția)