avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Rezolutie inacceptabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Rezolutie inacceptabila

Buna ziua,
In urma cu cateva luni am fost impreuna cu doua persoane in padurea mea. Mentionez ca la capatul padurii exista si un hectar neimpadurit care este tot al meu si incadrat ca padure de ocolul silvic. Pentru a ajunge la acesta din urma trebuie sa se strabata padurea. Deoarece nu este impadurit am cultivat lucerna.
Am gasit in padure si pe terenul cu lucerna o turma de oi si capre care mi-au distrus copaci din padure si o parte din cultura de lucerna.

Ciobanu a fugit cand ne-a vazut dar noi l-am retinut. Am chemat padurarul si a constatat si el delictul.
Am facut plangere penala si am primit urmatoarea rezolutie: "Avand in vedere ca sunt intrunite prevederile Art 10 lit d din codul de procedura penala combinat cu art.228 alin 4 din C.P.P. propun a nu se incepe urmarirea penala impotriva numitului ....... pentru comiterea infractiunii de distrugere fapta prev.si ped de art.217 alin 1 din codul penal".
Propunerea este facuta de politia locala si acceptata de procuror.

Ce se poate face din acest moment. Aceasta rezolutie este inacceptabila, in plus se va crea un precedent deoarece vinovatul nu a fost pedepsit. ( a incalcat o proprietate privata si a provocat si distrugeri)

Multumesc anticipat pentru raspuns.
formulati plangere la prim procuror impotriva respectivei rezolutii,daca nu sunteti multumit de solutionare aveti posibilitatea in baza art 278 indice1 c pr.pen .sa formulati plangere la instanta de judecata.
Aveti 20 de zile de la comunicare pentru a ataca rezolutia la procurorul ierarhic superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Padure "pazita" de ocolul silvic sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Dețin in posesie 11 ha pădure pentru care plătesc paza la un ocol silvic. Când am primit in posesie aceasta pădure am observat mai târziu ca un ... (vezi toată discuția)
Este mai bine sa imi retrag plangerea penala depusa la judecatorie? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Am primit Neinceperea Urmaririi Penale si de la Politie si de la Prim Procuror, pe motiv ca am depus cu 2 luni intarziere plangerea penala, martorii ... (vezi toată discuția)
Rezolutie/ordonanta nup maia.cami maia.cami As dori sa ma interesez de la cunoscatorii in Penal daca: 1) - REZOLUTIA (nup) emisa de procuror si ulterior ORDONANTA (nup) emisa de prim-procuror SE ... (vezi toată discuția)