avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... copropietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

copropietate

buna ziua, vreau sa devi copropietar pe o portiune de pamant aflata intre case, metionez ca zidul m,eu este hotar. Am cazut de acord cu vecini mei sa devenim copropietari pe acea bucata de pamant si am inteles ca aceasta forma va ramane pt. totdeauna nu poate fi anulata?eu am nevoie pt a putea intra la zid in caz de renovare fara a ma mai ruga de vecini, iar ei de acordul meu pentru a putea construi o mansarda deoarece intre zidurile actuale nu exista distanta legala.Intelegerea este ca eu le dau acordul pt. constructie si ei ma lasa sa intru la zid neconditionata de ei. Ei pot anula fara acordul meu acesta formade copropietate? daca o vom incheia.Cine trebuie sa modifice cadatrul eu sau ambi, se va intabula la ambi acea cota parte de 1/2 ce ne va reveni?eu trebuie sa fac alipire de teren?
Cel mai recent răspuns: ctcristina , utilizator 21:50, 24 Aprilie 2013
Coproprietatea se poate stabili prin deplasarea la fata locului a unui notar public sau al unui expert cadastral. Pentru ca vorbim despre un zid, pe partea dumneavoastra sunteti dumneavoastra proprietari, iar pe partea cealalta sunt dansii. coproprietatea nu se poate modifica fara acordul tuturor coproprietarilor.
in acte trebuie specificata forma de copropietate?fortata si perpetua, obisnuita si temporara sau cum o mai fi, vecini mei pot incepe actele fara mine ? sau este nevoie de ambele cadastre eu vreau copropietate si stanga si drepta zidullui cate 2m cine schimba cadastru si intabularea?
Coproprietatea nu poate fi perpetuă decît acolo unde legea o prevede.

E mai simplu să cădeţi de acord asupra unui drept de servitute, drept care se păstrează indiferent de proprietarii celor două fonduri (cel aservit, adică fondul peste care se poate trece, al vecinului adică, şi cel dominant, adică fondul în favoarea căruia este instituită servitutea, în speţă al dumneavoastră).

În schimbul dreptului de servitute dumneavoastră vă obligaţi să vă daţi acordul pentru dreptul de mansardare.
bun dar cine imi garanteaza ca vecini mei nu se vor razgandi peste un timp si nu incalca intelegerea. Care este diferenta dintre copropietate si drept de servitute?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
ctcristina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de servitute vasile1969 vasile1969 Suntem trei proprietari a unui lot de servitute cu latimea de 4m. afert terenurilor cumparate. De comun acord am hotarat sa inchidem drumul de servitute ... (vezi toată discuția)
Drum servitute în curte comuna Paula Gabriela Paula Gabriela Bună ziua, avem o sentința definitiva cu recunoașterea dreptului de proprietate într-o curte comuna. Menționez ca noi avem locuință în fundul curții. ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute de trecere cu carul si piciorul pe poarta in favoarea proprietarilor de totdeauna a imobilului cristibelean cristibelean \"Drept de servitute de trecere cu carul si piciorul pe poarta in favoarea proprietarilor de totdeauna a imobilului cu nr. top ....\" Asa scrie in extrasul CF ... (vezi toată discuția)