avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare cheltuieli de judecata

Buna ziua, am o problema legata de un dosar de pensie alimentara pe care am reusit sa o obtin dupa ce am actionat in instanta. Paratul nu a vrut sa dea de buna voie si intr-un final institutia in care lucreaza i-a pus poprire pe salariu. Nu pot insa sa recuperez cheltuielile de judecata. Institutia respectiva nu poate popri si cheltuielile de judecata. Invatati-ma cum sa procedez, in contextul in care paratul a fost instiintat prin recomandata dar refuza sa o ridice. Va multumesc mult. Sa aveti o zi buna!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:51, 24 Aprilie 2013
Pentru poprirea cheltuielilor de judecata, va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc. Acesta va trimite adresa de infiintare a popririi in vederea recuperarii sumei datorate.
Ati castigat si cheltuieli de judecata ?
Cine i-a pus poprire, instanta sau executorul ?
Institutia la care lucreaza ia pus poprire in baza sentintei judecatoresti. Da, am castigat in instanta si cheltuielile de judecata prin hotarare definitiva. va multumesc
Apelati la executor, acesta ii va infiinta poprire pe salariu dupa ce ia incuviintare de la instanta. Peste acele cheltuieli se va aduna si cheltuiala cu executarea. Impreuna cu pensia,poprirea pe salariul tatalui va fi de 1/2 din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare poprire . PETROMARI PETROMARI Buna ziua, In baza unor hotarari judecatoresti am fost obligata impreuna cu alti parati, respectiv 2 institutii, la plata in solidar a cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare Paula85 Paula85 Buna ziua, Am si eu o mica mare problema cu neplata pensiei alimentare. Tatal fiicei mele nu a platit pensia alimentara pentru cea mica pe o perioada de mai ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara DIMARAMONA35 DIMARAMONA35 Buna ziua! Am un baiat recunoscut de tatal lui care este major de nici o luna de zile,as vrea sa stiu daca il poate da in judecata pe tatal lui pentru ... (vezi toată discuția)