avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sunt vinovat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sunt vinovat?

BUNA ZIUA

In luna iunie am cumparat un automobil din germania cu scopul de al vinde in tara,masina a fost cumparata de la un diler dintr-un parc auto cu contract de vanzare cumparare si brief,serea de sasiu era aceasi cu cea din brief,marca automobilului si culoarea corespundeau si ele cu cele din brief.In tara masina fiind in targul auto din orasi ma sunat un prieten,care era cu masina in targ si caruia i-am dat cheile si actele de la masina,spunand sa vin sa semnez contractul de vanzare cumparare ca a venit un client cu acre a mers in proba cu masina si a cazut de acord sa cumpere masina la pretul care il ceream eu.Pana aici toate bune,ajuns in targ am batut palma cu clientul,am semnat contractul si am luat banii,eu nu am vb. cu respectiva persoana date despre masina spunandu-mi ca a vorbit cu prietenul meu,care se pricepe foarte bine la masini,acesta spunandui ca daca vrea poate sai rezolve programarea la RAR saptamana urmatoare,intelegandu-se RAR-UL urma sa fie facut miercure.OK.A venit si ziua de miercuri cand primesc un telefon de la respectivul client in care-mi spunea ca masina este la RAR si ca baietii de acolo au descoperit ca seria sasiu era sudata,drept urmare au retinut masina si au chemat politia.A doua zi am mers de buna voie fara sa fiu chemat la domnul inspector sau comisar nu mai stiu,de la politia criminalistica :stunned:,care a fost chemat de cei de la RAR si l-am intrebat care este motivul respingerii la RAR,acesta spunandu-mi ca nu corespunde seria sasiu si ca aceasta este sudata dar a facut precizarea ca si cei de la RAR abia au observat(deci eu nu aveam cum sa observ acest lucru) si ca trebuie sa dau o declaratie cum am cumparat masina si de unde pentru a se face o investigare in germania sa se vada ce e cu masina daca e furata si altele,am dat acea declaratie in care am scris ca nu stiam nimic despre faptul ca masina are seria sasiu sudata.Dand aceasta declaratie am plecat,toate acestea se intamplau in iulie de atunci nu am mai primit nici o veste pana ieri cand mi-a veni o citatie tot de la politia de investicari criminale cu nr de dosar penal in care scrie ca trebuie sa ma prezint la data de la politia....,la camera 40 exact unde am dat si prima declaratie.Acuma daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau un raspuns de ce sa intocmit dosar pena,daca a facut plangere acel client normal nu se merge pe caz civil,eu ne fiind vinovat decat cu faptul ca am cumparat o masina din germania de buna credinta si am vanduto in romanaia.Acest client nu are partea lui de vina ca a cumparat masina si nu a pus conditia sa-i fac eu RAR-UL dupa care o va cumpara,el verificand serile de pe cartea masinii din germania si de pe sasiu.#-o#-oDe ce pot fi acuzat de polita criminalistica de am dosar penal?
Adevarul triumfa intotdeauna.SEMPER VERITAS.
in raport de datele dosarului se poate retine incidenta art 10lit b ind 1CPP si se pot aplica disp art 18 ind 1 rap la art 91 Cp ori,mai grav puteti fi trimis injudecata si eventual condamnat penal.va rog sa ma contactati ,cred ca va pot fi de ajutor av lupulescu ilie tel 0742 538 439
filipstelian a scris:

Adevarul triumfa intotdeauna.SEMPER VERITAS.

Aici, gandim la fel.Insa depinde si de circumstantele adevarului.Adevarul faptic si adevarul judiciar.
Insa, rezultatul este corect adesea si se poate spune ca justitia e corecta si adevarul triumfa...

Dar, pana la justitie ( daca se ajunge acolo) il mananca organele de politie.

avocat Claudiu Lascoschi
nu imi este frica de organele de politie pentru ca nu am sa recunosc ceea ce nu am facut si nu vad cum ar putea sa ma faca sa recunosc sau cine stie ce fapta vor sa-mi puna in ,,carca" pentru a rezolva un caz similar,dar nu au nici o sansa.va multumesc inca o data pentru raspunsurii si sfaturii.am sa va tin la curent marti cant aflu despre ce este vb.

Din moment ce ati adus si vandut mai multe autoturisme din strainatate sigur ca e cam dubios sa se sustina vinovatia dvs.
Vedeti insa sa nu va gaseasca alte infractiuni.
Este recomandabil sa evitati inca din fasa orice abuz si acest lucru nu il puteti face decat daca veti fi insotit de un avocat care sa poata controla rapid situatia.
Si acesta e un aspect important intrucat daca mergeti cu un avocat care va recomanda sa recunoasteti nu stiu ce fapte mai bine mergeti fara avocat.Sunt situatii in care nerecunoasterea faptei este inutila, dar in cazul dvs se pare ca nu aveti ce sa recunoasteti intrucat nu ati comis nicio infractiune.

avocat Claudiu Lascoschi

Imi cer scuze dl. av. lascoschi dar nu vad ce ar fi dubios din moment ce masinile au fost inmatriculate legal de catre noii propietari,nu sunt singurul care comercializeaza masini din export,inseamna ca ar trebuii sa fie toti cei care se ocupa cu acest lucru dubiosi,alte infractiuni in acest caz nu are ce sa-mi gaseasca.Am sa aflu despre ce este vb. si daca e grava problema nu am sa mai dau nici o declaratie si am sa merg cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Masina cumparata cu serie sasiu sudata mihayalex mihayalex Am cumparat acum ~2 luni o masina din targ de masini care era postata in acelasi timp si pe internet. Problema este ca masina este inmatriculata RO cu toate ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu auto furat din strainatate alin_mocanu alin_mocanu Buna ziua! In anul 2010 am cumparat un autoturism din Targul Auto Vitan, de la o persoana fizica din Romania, autoturismul fiind inmatriculat in Germania, dar ... (vezi toată discuția)
Autoturism declarat furat din ungaria citroenc3 citroenc3 In ianuarie 2010 am cumparat un Citroen C3 de la un parc auto second-hand din Craiova. Am inmatriculat masina, iar saptamana trecuta au venit doi agenti de ... (vezi toată discuția)