In 1993 am facut succesiunea dupa tata,succesori fiind sotia si 2 copii.Am intrat in posesia certificatului de mostenitor.In 2005 decedeaza mama.si in termenul legal am facut succesiunea dupa mama,eu ramanand straina de bunurile defunctei.Mentionez ca la dosar exista si certificatul de mostenitor dupa tata.In fine,astazi in 2013 sunt data in judecata de fratele meu pt.partea de 3/16 ramasa dupa tata.Doresc sa stiu sunt obligata s-o cedez? NU vreau sa aiba el intregul.
Intelegerea a fost pt.o suma de bani ,reala pt 2005,dar mi-a fost data dupa 1 an,cand pretut imobilului s-a dublat.NU EXISTA MARTORI ca mi s-a dat suma de bani,nici un act scris...ideea este ca nu vreau sa-mi pierd cota parte,ma poate obliga instanta?
ce sanse de castig am,ce ma sfatuiti???multumesc mult.
Nu sunteţi obligată să cedaţi ceva. Dar veţi fi obligată să acceptaţi efectele partajului. Cred că asta vă cere fratele, partajul, şi nu donaţia asupra cotei pe care o deţineţi.
Mostenire
loredanamanasia
Buna ziua. Am o situatie legata de mostenirea de la parinti si nu stiu ce ar trebui sa fac.
Tatal meu a decedat acum multi ani, ramanand ca mostenitori eu ... (vezi toată discuția)