avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua. Am o situatie legata de mostenirea de la parinti si nu stiu ce ar trebui sa fac.
Tatal meu a decedat acum multi ani, ramanand ca mostenitori eu (fiica), fratele meu (fiul) si mama (sotul supravietuitor). Fratele meu a renuntat la mostenirea care i se cuvenea din partea tatalui. Am acte doveditoare in acest sens. Pentru partea care mi se cuvenea mie, am un certificat de mostenitor. In urma cu 5 ani mama a decedat si nu am realizat succesiunea. In acest moment, din bunurile imobile (casa + teren) eu am 3/4 si fratele meu 1/4. Bunuri mobile nu au fost incluse in mostenire. Fratele meu vrea sa ii cedez partea mea din casa. Doresc sa va intreb daca se poate sa cedez partea care mi se cuvine din casa, fara a ceda si din teren. Se poate adauga o clauza legata de instrainarea casei respective (daca o va instraina se obliga sa imi plateasca un procent din suma incasata). Acum el ma ameninta ca ma va da in judecata pentru ca nu vreau sa ii cedez dreptul meu din casa.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters239354 , utilizator 14:09, 2 Februarie 2012
Poti sa cedezi , dar nu cred ca ar fi bine si cu privire la terenul de sub casa cat si cel care face utila folosinta casei. NU te poate obliga in instanta sa cedezi. Ba mai mult la partaj instanta daca nu va intelegeti iti va atribui tie tot avand o cota mare, cu obligatia pentru tine de a plati o sulta( o diferenta) care sa suplineasca partea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare/testament fara succesiune vera_09 vera_09 Buna seara, situatia mea este urmatoarea: in anul 2007 a decedat bunica mea. In anul 2008, a decedat tatal meu si am ramas 2 frati. Bunicul este in viata si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog daca puteti sa-mi raspundeti. tatal meu vitreg ... LoredanaDamian LoredanaDamian Buna ziua, va rog daca puteti sa-mi raspundeti. Tatal meu vitreg a decedat recent si dorim sa facem succesiunea pe o casa cu teren, unde jumatate avea tatal ... (vezi toată discuția)
Situatie concreta succesiune greyabundance greyabundance Buna ziua! Este vorba de o situatie confuza pentru intreaga famile : Bunicul a decedat de cativa ani. Terenul unde exista acum locuinta a fost al tatalui lui, ... (vezi toată discuția)