avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ajutor - contributii PFA si II
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ajutor - contributii PFA si II

In cazul in care sunt titularul unui PFA sau II, catre stat se vireaza cotizatiile pentru sanatate, vechime etc. in functie de veniturile mele declarate? Ce fel de societate ar trebui sa deschid pentru ca atat eu sa pot avea un domeniu de activitate, cat si sotul meu un alt domeniu de activitate, putand achita aceste cotizatii ca angajati sau titulari? Avand in vedere ca veniturile pe care le putem obtine fiecare dintre noi sunt comparabile cu un salariu de nivel mediu in Romania, ce societate ne recomandati sa dechidem? Ar fi mai avantajos sa dechidem fiecare dintre noi o societate gen PFA sau exista alternative mai convenabile in care putem sa ne inscriem amandoi?

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:18, 24 Aprilie 2013
Daca ati optat sa platiti impozit pe norma de venit, atunci contributiile sociale ca si impozitul , le platiti raportat la acele norme de venit care se stabilesc anual de administratia financiara in functie de activitate, la nivelul judetului dumneavoastra.
Daca optati sa platiti impozit pe venitul real, veti tine contabilitatea in partida simpla, si contributiile le veti plati raportat la venitul realizat (venit brut - cheltuieli deductibile). Dar la sanatate venitul sa nu fie mai putin de un salariu minim brut pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau ii ? blue_wings blue_wings Buna ziua Vreau sa imi deschid o firma la domiciliul meu unde sa aplic unghii cu gel. Se poate sa fiu si titular si angajat in cadrul unei societati PFA sau ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate geomarco geomarco O persoana care are un contract de munca pe perioada nedeterminata, un contract de consultanta de 2 ore si este si PFA ce contributii la fondul de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei de sanatate se calculeaza din venitul brut sau din venitul net? bogdanblue bogdanblue Buna, As avea nevoie de un raspuns clar in legatura cu plata contributiei la sanatate. Am gasit diferite raspunsuri pe acest site si nu stiu care e ... (vezi toată discuția)