Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
In noiembrie anul trecut intre socrii mei si sotia mea cu mine am facut un Contract de Intretinere cu uzufruct viager , ei cedindu-ne 1/2 din casa si gradina aferenta casei, pentru acest contract.
Cumnata mea a fost de acord cu aceasta instrainare prin declaratie la notar.
Cealalta jumatate din casa si imobil au fost donate,, cu scutire de raport mod de dobindire Conventie"cum urmeaza: 1/4 sotiei mele si 1/4 cumnatei mele.
Avind in vedere ca socrul meu e decedat intre timp , ca el mai are pe numele lui niste titluri de proprietate cu terenuri , plus contul de pensii din banca,as dori sa stiu daca mai facem succesiunea dupa el, si care sint demersurile legale de indeplinit.
Pe unul dintre titluri are un Contract de vinzare-cumparare la care a primit deja un avans de 50% din valoare , restul ar fi trebuit sa-i primeasca dupa semnarea actelor definitive in prezenta notarului.Soacra mea mai poate continua ea acest contract sau trebuie facut altul , pe numele ei ?
Va multumesc frumos.
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa socrul dvs pentru contul de pensii si terenuri. In ceea ce priveste acel antecontract incheiat , dupa dezbaterea succesiunii , mostenitorii vor putea incheia cu promitentii cumparatori contractul de vanzare cumparare in forma autentica. Succesiunea se dezbate la notarul de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Succesibilii se prezinta ci certificatul de deces, actele de stare civila ale lor din care sa rezulte legatura de rudenie cu defunctul, actele de proprietate iar pt contul de pensii de la banca , notarul se va adresa bancii si vi se va elibera extras de cont pt a se lua in calcul la masa succesorala, pt imobile va trebuie si certificate fiscale iar daca sunt in tabulate, notarul va cere extras de informare de la CF pentru a se intabula dreptul de proprietate al mostenitorilor.
Succesiune
ella67
Fosta mea soacra a decedat recent. A avut doi baieti: fostul meu sot (decedat anul trecut) si cumnatul meu. Am un copil de 16 ani cu fostul meu sot (noi am ... (vezi toată discuția)