avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE SI PARTAJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE SI PARTAJ

Buna seara.In urma decesului bunicului meu s-a facut succesiunea.Mama este predecedata si eu mai am 2 surori.Bunica mi-a dat toata partea ei din casa care o avea de drept si ce a mostenit dupa bunicu.Surorile mele la fel.Toate princontract de vinzare cumparare in 2002.Mama mai avea o sor acare a cerut sa fie despagubita.In urma procesului de iesire din indiviziune care a ineceput in 2008 si s-a terminat in 2010 eu am despagubito pe matusa cu o suma de 11600ron si mi-a fost atribuita casa ca fiind unic propietar.In 2009 eu m-am casatorit si am nascut .Casa a fost intabulata pe mine ca unic popietar in 2010cind s-a terminat procesu, pe numele care il purtam inaintea casatoriei.Intrebarile sunt:1.Sotul meu a mai fost casatorit si are 2 copii din prima casatorie.Daca sotul meu moare,copii lui au drept de mostenire in casa in care eu sunt unic propietar?2.Daca eu divortez poate cere parte din casa?3.Daca vreau sa o vind dupa divort sau inainte pot sa o vind singura sau trebuie sa semneze si sotul meu??#-oMultumesc
Cel mai recent răspuns: adry2276 , utilizator 22:22, 24 Aprilie 2013
Bunul este propriu. Adica numai al dvs. Copii sotului nu au niciun drept, daca divortati Casa nu intra la partaj , insa daca Sotul dvs a adus cu dvs imbunatatiri imobilului poate avea pretentii pentru aceste cheltuieli pe care le ati facut impreuna in timpul casatoriei.daca doriti sa o vindeti fiind bun propriu o puteti vinde fara acordul sotului caci nu este proprietar. In cazul in care dvs decedati sotului II revine o cota de 1/4 din imobil prin mostenire legala.
Asta credeam si eu.Dar mi s-a spus ca daca procesul de iesire din indiviziune prin care eu am devenit unic propietar s-a terminat dupa ce eu m-am casatorit cu sotul si intabularea mea ca propietar a fost facuta dupa casatoria mea cu el,si cota parte pe care am platito matusii mele a fost facuta in timp ce eu eram casatorita cu el,sotul ar avea drept in casa
Daca sulta ati achitat o in timpul casatoriei dansul ar avea un drept creanta.
1/2 din creanta?adica din suma de 11600ron?Oricum multumesc din suflet pt lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire uhar maria uhar maria Ma numesc Uhar maria sunt din Carei, judet Satu Mare.Suntem doua surori.Tata amurit in 2004 si nu sa efectuat succesiunea.Mama sta in casa.Recent am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Nu mai sunt propietar etepisi etepisi Buna seara.Sunt stupefiata de legile din Romania deoarece recent m-am impeidicat de o lege fara scapare.Sunt propietara a unui imobil (casa)cu gradina si ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters141803 ContSters141803 Eu am mostenit dupa bunicul impreuna cu surorile si bunica mea ,o parte din casa.Acestea mi-au cedat partea lor printr-un act de partaj facut la notariat .In ... (vezi toată discuția)