avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu mai sunt propietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu mai sunt propietar

Buna seara.Sunt stupefiata de legile din Romania deoarece recent m-am impeidicat de o lege fara scapare.Sunt propietara a unui imobil (casa)cu gradina si curte.Am dorit sa vand o bucata de gradina unui vecin,dar notarul a constatat ca sunt mai multi propietari (tata,mama, sotul de care am divortat ,toti fiind decedati).Am mers la tribunal ,am vb.cu av.si acum nu ramane decat sa caut mostenitorii sotului divortat si decedat pentru a face actele de propietate, in caz contrar statul imi ia casa.Mentionez ,copii sotului de care am divortat sunt in alte tari si nu pot lua legatura cu ei.
Cel mai recent răspuns: etepisi , utilizator 07:38, 21 Iulie 2012
Este esential intai sa formulati actiune in partaj succesoral si iesire din indiviziune cu mostenitorii fostului sot pentru a putea vinde partea ce vi s-ar cuveni din acest imobil.Va sfatuiesc sa mergeti si la notar sa debateti succesiunea dupa defunctii dvs.parinti, sa luati certificatul de mostenitor care sa ateste calitatea dvs. de succesor unic dupa acestia.
Daca fii fostului sot sunt plecati de multi ani in strainatate(peste 20) aveti sanse sa castigati intregul imobil prin efectul uzucapiunii insa tot promovand actiune in instanta de judecata.
Din cate inteleg aveti un avocat care va reprezinta, solicitati-i sa va lamureasca cam ce aveti de facut.Insa de mostenitorii fostului sot...tot trebuie sa dati.
Cu stima,
av.M.Hornea
hornea alina a scris:

Este esential intai sa formulati actiune in partaj succesoral si iesire din indiviziune cu mostenitorii fostului sot pentru a putea vinde partea ce vi s-ar cuveni din acest imobil.Va sfatuiesc sa mergeti si la notar sa debateti succesiunea dupa defunctii dvs.parinti, sa luati certificatul de mostenitor care sa ateste calitatea dvs. de succesor unic dupa acestia.

nu sunt jurist de specialitate si nici avocat dar din relatarea userului @etepisi se intelege ca proprietatea a apartinut parintilor ei (tata, mama).
nu inteleg de ce face referire la dreptul de proprietate al sotului decedat de care a divortat si al copiilor acestuia asupra proprietatii parintilor ei!:hm:
eu inteleg ca proprietatea respectiva este un bun care ii ramane prin mostenire de la parintii ei, bun despre care parintii nu au facut vreo mentionare ca va ramane in proprietate comuna fiicei si ginerelui.
singurul lucru pe care nu l-a facut este succesiunea dupa decesul parintilor, banuiesc ca la o succesiune dreptul de mostenire nu se transmite si asupra sotului copilului.
sau este posibil sa nu intelge eu cum trebuie situatia.
Buna dimineata.Pe actul de propietate sunt 4 propietari:tata, mama, eu si sotul de care am divortat si este decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune DARSHAN DARSHAN Buna ziua .Am si eu o problema;mama a decedat de curind,relatiile cu sora nu sunt cordiale.eu detin un certificat de mostenitor dupa tata unde eu am 3/4 iar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul fiului, decesul mamei, fiul necasatorit si fara copii, mama divortata de tatal fiului de multi ... (vezi toată discuția)
Succesiune tatal meu inainte de a se casatori cu mama mea si-a ... SavianT SavianT SUCCESIUNE Tatal meu inainte de a se casatori cu mama mea si-a intemeiat o gospodarie(casa,bucatarie vara,gradina,teren agricol,etc.)iar in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)