avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile PFA/II
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile PFA/II

Doresc sa imi infiintez un II pentru service IT. Activitatea mea se va desfasura pe raza judetului, implicit fiind nevoie de o masina. Eu momentan nu am carnet de sofer, dar as dori in momentul in care imi infiintez II-ul sa ma apuc si de ea. Cheltuiala cu scoala de soferi, poate fi trecuta ca si cheltuiala pentru II? Pot face achizitie de masina pe II prin programul "Rabla" sau este destinat doar persoanelor fizice?
De asemenea, in viitorul apropiat voi obtine si un loc de casa de la primarie. Cheltuielile cu ridicarea casei pot fi trecute pe II? Sediul II-ului poate fi schimbat pe noua casa, avand in vedere ca imi va fi dat terenul in proprietate dupa 1 an de zile, indiferent daca este terminata casa sau nu?
De asemenea, este obligatorie casa de marcat? Sau pot folosi doar chitantier si facturier?
Cel mai recent răspuns: MDP LAWYERS , Avocat 10:43, 25 Aprilie 2013
nu la toate intrebarile. in schimb poti sa schimbi sediul dupa ce e gata casa. gata adica locuibila. daca faci vanzare cumparare in magazin, piata etc ai nevoie de casa de marcat daca nu nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl sediu social casa de marcat andreey12 andreey12 Buna ziua, numele meu este Andrei si de curand am infiintat unSRL avand ca obiect de activitate comertul IT printr-un magazin online. Firma este platitoare de ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4532-vanzari pe internet si direct catre client hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am depus actele pentru a autoriza o interprindere individuala cu codul caen 4532. Doresc sa vand accesorii auto (doar gpsuri) pe internet sau direct ... (vezi toată discuția)