avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de pensionare persoanã cu handicap accentuat, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de pensionare persoanã cu handicap accentuat, cumul cu CIM

Daca o persoana incadrata cu grad accentuat de handicap a fost pensionata prin decizie privind acordarea pensiei pentru limita de varsta(pentru pers cu handicap) prin care I s-a redus perioada standard de pensionare datorita handicapului accentuat cu 10 ani. Poate fi angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata cu norma intreaga?? Parerea mea este ca : NU poate fi atat timp cat ea a obtinut acesta decizie in baza handicapului acentuat, datorita acestui handicap I s-a redus limita de varsta.
Pareri?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:09, 20 Iunie 2013
cj10hzl:

1. Parerile noastre nu constituie izvor de drept iar conform Regulamentului de postare pe forum nici macar consultanta juridica.

2. Cel mai competent raspuns, in cazul acestui topic, il primiti de la Casa de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lucra daca am decizie de pensie? evasinai evasinai Lucrez ca bugetar. Mi s-au recunoscut 7 ani de grupa 2 pentru care am primit o diminuare cu 1 an pentru pensionarea la limita de varsta. Cu aceasta diminuare, ... (vezi toată discuția)
Pensionat legea 52 acum limita varsta pot lucra cu conventie civila grecudan99 grecudan99 pensionat legea 57/ 1992 a persoanelor cu handicap grad II la limita de varsta in 2001 iar acum am implinit varsta 59 de ani si 11 luni pot lucra cu ... (vezi toată discuția)
Pensionari bucur mihaela bucur mihaela Buna ziua. As vrea si eu sa stiu,daca o persoana, iesita pe drept la pensie,mai are dreptul de a lucra cu ore mai putine . Ce conditii ar trebuie sa ... (vezi toată discuția)