avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile sotiei asupra minorului sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile sotiei asupra minorului sotului

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce drepturi voi avea, dupa casatorie, asupra copilul minor al viitorului sot care provine din prima casatorie si a carui mama a decedat dar are si un curator pt bunurile mostenite.
Ma intereseaza daca am drepturi in educatia lui ( decizie de mutare la o alta scoala, de inscriere la diferite cursuri, de a calatori cu el in afara tarii etc). Ce probleme (restrictii) pot avea din partea curatorului?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: anca_popovici , utilizator 12:38, 25 Aprilie 2013
Numai tatal are aceste drepturi, de a hotari in privinta scolii si deplasarilor, deci aveti nevoie de acordul lui, iar curatorul il asista sau reprezinta in ce priveste administrarea bunurilor
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
ContSters250994, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns!
Inteleg ca atat timp cat sunt de acord cu tatal nu sunt probleme si ca nu poate interveni curatorul in luarea deciziilor legate de educatia si cresterea copilului. Practic curatorul se poate opune (eventual) doar asupra unor decizii legate de administrarea bunurilor mostenite de cel mic.
M-am linistit!
Multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce obligatii pentru o persoana ar presupune numirea ei drept curator in situatia donatiei de imobil catre o nepoata minora? marci marci Buna ziua, As avea nevoie de cateva clarificari legate de obligatiile pe care le-ar putea avea un curator. Situatia este in felul urmator: nepoata, minora ... (vezi toată discuția)
Educatia copilului, autoritate parinteasca comuna ionelpo906 ionelpo906 Buna seara Ma aflu in urmatoarea situatie : divortat,custodie comuna,copil minor - 8 ani impliniti.Mama refuza orice implicare a mea in viata copilului - se ... (vezi toată discuția)
Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)