avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dan75
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dan75

buna seara, am o problema mai grava,zilele astea am condus un auto cu numere false,am pus autorizatia de pe alta masina identica,ca sa o duc 1km juma pana la Rar,ghinionul meu am fost oprit de catre un echipaj la inmanarea documentelor mia tremurat mana ,am parut suspect,si mi-au deschis capota,am fost condus la sectie mi sa intocmit dosar de cercetare penala,mi sa retinut permisul si mi s-a eliberat o dovada fara drept de circulatie,din cate am intales de la respectivii politai care mi-au intocmit actele in vederea cercetari,mi-au spus ca fapta nu constituie un pericol social,ca urmare raman 3luni fara permis si primesc o amenda administrativa....Va rog sa imi dati mai multe detaliii pt solutionarea acestei cauze in timp mai scurt,cu stima si respect.dan z
Ultima modificare: Vineri, 27 Februarie 2009
dan75, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 13:23, 1 Martie 2009
Asa este, nu vei fi urmarit penal, doar cu o conditie.
Sa fii extrem de sincer cu privire la motivele care te-au determinat sa pui numerele pe acea masina.
Sa convingi procurorul ca este prima ta fapta de acest gen, ca nu ai stiut ca este o problema atit de mare, ca nu ai cazier si nu ai mai fost condamnat sau urmarit pentru infractiuni de acest gen.
Ca intelegi ca ai facut o prostie mare dar ca la momentul savirsirii nu ai crezut ca este o problema asa de mare.
Ca nu ai reusit sa gasesti in timp util o masina de tractare desi ai cautat...

Dar ... daca procurorul se prinde ca vrei sa minti, sau esti recidivist sau ai legaturi cu lumea interlopa, sau ai mai avut probleme cu politia ... ai dat de belea.

Numerele false sunt asimilate cu infractiuni de criminalitate organizata si cu probleme grave.
Puscarie la greu.

Fii sincer si vei primi o amenda de aprox. 2000 RON. Nu vei avea cazier, nu vei fi urmarit penal.

Nu e grav daca ai gresit sincer.
Dar daca esti mincinos ... nu te vad bine. Te vad in spatele gratiilor.

Alberto Kurtyan
va multumesc anticipat,astept mai multe raspunsuri si sugestii va multumesc
Am mutat subiectul in aceasta sectiune pentru ca nu este o problema de contencios administrativ ci una de drept penal.
art. 85 alin. 2 din OUG nr. 195/2002 "Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu numar fals de inmatriculare sau de inregistrare se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani"
Din ceea ce scrieti s-ar putea retine ca fapta d-voastra prin continutul ei nu prezinta un grad ridicat de pericol social si ca s-ar putea sa se dispuna neinceperea urmaririi penale sau scoaterea de sub u.p., daca aceasta a inceput deja, pentru acest motiv. Insa trebuie sa aveti in vedere ca pericolul social concret al faptei este o chestiune care ramane la aprecierea procurorului. In cazul in care veti fi trimis in judecata va sfatuiesc sa va angajati un avocat. In rest ascultati sfatul lui albertokurtyan si fiti sincer pentru ca procurorii vad zilnic mincinosi si se prind repede.
Sa nu uitam ca a cunoscut si a prevazut consecintele la care se expune prin acea fapta. Daca situatia sta asa cuma a prezentato,sunt sanse de a scapa cu o amenda administrativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog dati-mi sfaturi, am o problema f mare dan75 dan75 buna seara, am o problema mai grava,zilele astea am condus un auto cu numere false,am pus autorizatia de pe alta masina identica,ca sa o duc 1km juma pana la ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu numere false cu masina neinmatriculata nciuncanu nciuncanu buna ziua am condus o masina adusa de dincolo si mi au expirat nr si am pus alte nr rosi de pe alta masina a mea dar expirate si ma oprit politia si mi a facut ... (vezi toată discuția)
E patat cazierul meu??? mihaiesdaniel mihaiesdaniel Buna seara.as vrea sa stiu daca cazierul meu e curat avand in vedere ca am un dosar penal pe masa procurorilor(fapta nu e cine stie ce cred eu adica am condus ... (vezi toată discuția)