Am incheiat un contract cu o firma pentru construirea unei case. Cu toate ca, casa nu este la stadiul ,, la cheie'', constructorul a plecat. Am de gand sa-l dau in judecata, dar nu stiu pe cine sa chem pentru a-mi face o hartie oficiala cu stadiul lucrarilor, hartie ce trebuie sa fie recunoscuta de instanta.
Va multumesc
Deschideti actiune in instanta civila si solicitati efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specialitatea ctii. si imobiliare.
Daca doriti sa aflati (inainte de a deschide actiune in instanta), stadiul lucrarilor fata de proiectul de executie si contractul semnat, puteti solicita consultanta contracost de la un expert tehnic judiciar in specialitatea ctii. si imobiliare (este lista afisata pe specialitati si judete, pe site-ul MJ). Ulterior, documentul intocmit de catre expertul tehnic judiciar poate fi utilizat in instanta, daca este acceptat de catre instanta in forma prezentata si de catre partea adversa in proces.
Daca documentul nu este acceptat si instanta desemneaza un alt expert tehnic, fixandu-i alte obiective, puteti solicita instantei ca respectivul expert sa fie acceptat ca expert parte, nominalizat de dvs.