avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Agent munca temporara - un caz aparte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Agent munca temporara - un caz aparte

Buna ziua,

in calitate de agent munca temporara pana in prezent am avut contracte de tipul urmator:utilizatorul era strain fara sediu social in Romania iar angajatii temporari cetateni romani si prestau munca de la domiciliul lor din Romania. (programatori IT).

Acum apare urmatoarea situatie:am un utilizator tot strain si fara sediu social in Romania si vrem sa facem urmatorul lucru:

angajatul va fi pus la dispozitia utilizatorului strain iar acesta va presta un serviciu la o firma cu sediul in Romania care are contract prestari servicii cu utilizatorul si locul muncii este la sediul/punctul de lucru al firmei din Romania.Sa iau un caz pur fictiv si total extra domeniului (-:(la mine este vorba de consultanti telecomunicatii)

Sa zicem o firma de curatenie care presteaza servicii la o Banca:femeia de servici este angajata mea,firma de curatenie este utilizatorul dar o foloseste sa faca curatenie la o Banca(beneficiar).E ceva impotriva legii aici?Ca utilizatorul meu nu are sediu social aici nu au avut niciodata treaba nici cei de la Finante,Garda,ITM,etc deci asta nu conteaza ca nu scrie nicaieri ca utilizatorul este obligat sa aiba sediu social in Romania.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
mircea_arj, utilizator
Cel mai recent răspuns: mircea_arj , utilizator 14:15, 14 Mai 2013
Puteti incheia astfel de contracte de punere la dispozitie cu diversi utilizatori.
Eu nu vad nimic nelegal.
Multumesc pentru raspunsuri!
Pentru situatia descrisa de mai sus,daca va fi cazul,cum justific la ITM acest lucru?In lege se mentioneaza doar de un singur utilizator:"În contractul de muncă temporară se precizează, în afara elementelor prevăzute la art. 17 şi art. 18 alin. (1) , condiţiile în care urmează să se desfăşoare misiunea, durata misiunii, identitatea şi sediul utilizatorului".
In cazul fictiv descris mai sus,se presupune ca eu trebuie sa am contract si cu firma de curatenie si cu Banca?Sau utilizatorul este firma de curatenie si locul desfasurarii muncii trec ca este"Banca" dar eu am contract conform legii cu firma de curatenie?
Uffff...incurcate sunt toate in tara asta:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plasare personal Greenyvy Greenyvy Am intalnit recent un caz care m-a bulversat si as dori sa ma ajutati sa inteleg situatia mai bine, eventual sa vad aspectul juridic din spatele ... (vezi toată discuția)
Societate straina angajeaza romani si presteaza servicii pentru o societate din romania? este legal? madalinalina madalinalina Am si eu o intrebare. O societate straina, fara sediu sau sucursala in Romania, poate sa angajeze cetateni romani? Acestia vor presta lucrari de productie ... (vezi toată discuția)
Cercetare eveniment ssm petrecut ia afara tarii Gheorghe Patrascu Gheorghe Patrascu Buna ziua, Sunt serviciu extern la o firma care are angajati soferi profesionisti. Aceasta firma la randul sau presteaza sevicii de condus camioane la o ... (vezi toată discuția)