avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua.am si eu o nelamurire...tocmai am aflat frumoasa veste ca sunt insarcinata..insa nu am un loc de munca, sunt casnica. as vrea sa stiu ce pot face pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului...Am auzit ca se pot plati anticipat la casa d pensii sau la fortele de munca ..niste impozite sau niste taxe pentru a putea beneficia de asigurari de sanatate etc.. ma poate ajuta cineva cu niste informatii ? o zi buna!:(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:35, 26 Aprilie 2013
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.


Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
si in acest sens ce as putea sa fac daca eu nu am muncit? timp de 3 ani am crescut un copil...si pana in ziua de azi nu am avut cum sa ma angajez. sa inteleg ca as putea s ma duc la casa de pensii si sa platesc impozit anticipat ?plz astept un raspuns.o zi buna
NU , doamna asa ceva nu va ajuta la acordarea indemnizatiei pentru CCC ...

Trebuie sa aveti realizate venituri din salarii, din activitati independente si/sau din activitati agricole supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni sau sa va fi aflat intr-o situatie asimilata acestora - de exemplu, somaj , CCC, etc.
am inteles.va multumesc mult de tot pentru lamuriri.o zi buna
1. Veti putea beneficia de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar, pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar, pana la 18 ani.

2. Tatal copilului poate beneficia el de CCC daca indeplineste conditiile.

3. - Sau tatal copilului poate beneficia direct (fara a intra in CCC) de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica va primi salariu pentru munca depusa iar de la stat va mai primi inca 500 lei lunar.

4. Mergeti la Primarie si solicitati lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie pentru tatal copilului.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului mikey33 mikey33 sotul meu a avut contract de munca in Italia pana in data de astazi 01/10!2013.A gasit un contract de munca cu data de maine in Romania dar ni sa spus ca ... (vezi toată discuția)
Gravide nyikon_17 nyikon_17 Buna ziua, sotia mea nu a lucrat in ultimele 12 luni si deja e gravida in luna a 5-a, in scimb eu in ultimele 12 luni am o intrerupere de maxim 2 saptamani. ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu crestere copil, stimulent de insertie rfilip rfilip daca am optat pentru concediu crestere copil varianta 2 ani la data de 01.05.2012 si pe 15.06.2012 reiau activitatea mai pot beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)