avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dati in judecata pentru ca si-au construit singuri un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dati in judecata pentru ca si-au construit singuri un pod

Va rog sa cititi povestea si comentariile din linkul de mai jos:

[ link extern ]
Si va rog sa ii ajutati cumva pe oamenii de acolo
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Este ceva extraordinar ce au realizat acei oameni. Felicitari tuturor celor care si-au adus aportul. Cunosc situatia din teren si folosesc si eu podul construit si nu mi se pare un atentat la viata oamenilor , asa cum au declarat intr-un interviu cei de la apele romane. Au trecut mai bine de 8 luni de la inundatiile care au distrus podul si ei nu au facut nimic, poate doar o varianta care momentan este impracticabila.
Inca o data FELICITARI SOCIETATII CIVILE.

Niste oameni risca puscaria, avand dosar penal pe rolul parchetului Radauti. De ce? Pentru ca au vrut sa ajute o comunitate. Cititi mai multe pe …. [ link extern ]
Si daca doriti sa-I sustineti , va rog sa semnati …. [ link extern ]


Poate gasiti si o modalitate sa ii aparati
In cazul acesta statul sau consiliul local trebuie dati in judecata pentru ceea ce fac
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2009
romascanu, moderator
Locuitorii comunei sucevene Marginea, disperati ca autoritatile nu au reusit sa construiasca un pod timp de opt luni, au pus mana de la mana si l-au construit singuri intr-o singura zi.
Unul dintre initiatorii lucrarii este Ghita Mafteian, de meserie constructor si locuitor al comunei.
Dupa ce au terminat podul, localnicii au fost informati ca Directia Apelor Siret a inaintat o sesizare penala pentru ca au construit podul fara autorizatie.
Daca asa se pune problema, atunci eu o sa merg la inchisoare, da` sunt impacat ca am facut o fapta buna”, spune Mafteian. (scrie HotNews)

Oare de ce natia asta n-are mai multi Mafteieni decat nevrednici insurubati in posturi, care au totdeauna grija sa nu ierte meritele altuia?
Ce si-or fi zis autoritatile alea? Ca daca omul ăsta le-a dovedit intr-o singura zi ca nu sunt in stare de nimic, apăi sa dovedeasca si ele ca pot sa faca macar "dreptate"?

Dreptatea poate fi oarba si rece, dar noi (cititorii acestei stiri) ar trebui sa dovedim ca nu ne-am scos chiar cu totii ochii si ca suntem in stare sa alegem cui vrem sa-i acordam ajutor pentru a-si cauta dreptatea, semnand petitia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2009
romascanu, moderator

PODURILE COPILÃRIEI

Motto: După vremuri, mulţi durară peste Dunăre vreun pod

Vă amintiţi, probabil cu nostalgie, de podurile copilăriei:

Podul de piatră / s-a dărîmat
A venit apa / şi l-a luat
Vom face altul / pe rîu în jos...


Ei bine, se pare că în zilele noastre vechiul cîntec trebuie privit ca un îndemn la încălcarea legii. Instigare, potrivit normelor care guvernează ramura penală a dreptului..

Urmînd îndemnul cîntecului, o mînă de oameni dintr-un sat românesc şi-au unit forţele, durînd peste noapte un pod. Nu are nicio importanţă faptul că întreaga suflare a locului avea nevoie de el. Nu are relevanţă nici aceea că, în lipsa podului, gravidele cărora le-ar fi venit sorocul ar fi fost nevoite să amîne momentul pînă la scăderea apelor în vad, pentru a putea fi trecute pe braţe către dispensarul unde le aştepta moaşa comunală. Iar faptul că, potrivit programelor de dezvoltare rurală, construcţia oficială a podului urma să fie finalizată undeva pe la Paştele cailor este un amănunt nesemnificativ.

Importantă este doar împrejurarea că meşterii podari au lucrat fără autorizaţia de construire şi că au dovedit că se poate. Fără fonduri, fără licitaţii, fără recalculări de preţ. Ceea ce este inadmisibil şi chiar păgubos prin puterea exemplului. Podurile, adică intenţia construirii lor, se lasă moştenire de la un primar la altul. Altfel, campania electorală se goleşte de conţinut. Iar alegerile sunt esenţa democraţiei noastre posrevoluţionare. Odată ridicat podul, se duce naibii campania, fără campanie, ioc alegeri, iar fără alegeri cădem la loc în greaua dictatură.

Cum legea este mai clară decît apele peste care podul ridicat urma să lege suflarea comunei de restul lumii, consecinţa hărniciei nesăbuite a făuritorilor de poduri nu putea fi decît un dosar penal de toată frumuseţea. Dar, cum ştim că la noi nimic nu durează mai mult de trei zile - nici minunile, nici avîntul urmăriri penale - se impune, cu forţa argumentului juridic, cercetarea făptuitorilor în regim de arest preventiv. Altfel, există riscul major ca mîine-poimîine să ne trezim, dis de dimineaţă, cu podul Calafat-Vidin arcuit peste valurile bătrînului Danubiu sau, şi mai rău, cu o bandă strălucitoare de asfalt legînd Bucureştiul de Oradea şi Arad pe traseul disputatei autostrăzi Bechtel.

Prin urmare, credem că este absolut necesară o petiţie către parchet, prin care se va cere imperativ propunerea arestării preventive a învinuiţilor.

Personal, sunt gata să cer Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să se autosesizeze şi în legătură cu alte fapte de acest gen, cum ar fi Podul de Flori de peste Prut, durat şi el fără aprobările necesare. Mai mult ca sigur că dacă lucrarea amintită ar fi beneficiat de o autorizaţie eliberată după toate chiţibuşurile în materie, incluzînd aici tradiţionala şpagă, nu s-ar fi ales praful şi pulberea şi din pod, şi din speranţele fraţilor de peste apă.

Ca un corolar, consider că este nevoie şi de o intervenţie fermă a Ministerului Învăţămîntului, care să interzică prin grabnic ucaz intonarea în grădiniţele patriei a amintitului cîntec, iar în locul lui să fie predate citate din legea privind regimul construcţiilor în România.

Altfel, şi Europa, dar şi dictatura, sunt cu ochii pe noi.


Mai stiu un exemplu minunat p-aici prin campie cu un drum care leaga 2 sate. Drumul ala zici ca a fost bombardat. S-a apucat un crestin sa-l asfalteze si au venit cu politia peste el ca este ilegal.
Dupa ani si ani, drumul e la fel.

Alte discuții în legătură

Procese verbale de constatare incheiate in fals MikePD MikePD Buna seara, cu o chestiune destul de atipica va deranjez facand mentiunea ca am cautat de mi-au iesit ochii inclusiv prin tratatele de drept penal de ... (vezi toată discuția)
Taxa racordare apa zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna. Consiliul local al comunei, din fonduri europene, a executat o lucrare de sistem de alimentare cu apa potabila pentru comuna. Intr-o sedinta simpla ... (vezi toată discuția)
Posibila plangere penala ? mihail70 mihail70 Doresc sa aflu daca faptele petrecute mai jos cad sub incidenta legii penale . In anul 2006, comuna noastra a fost racordata la reteaua administrata ... (vezi toată discuția)