Stimat forumist,
a. Din păcate, va trebui să vă mulțumiți cu banii obținuți prin procedura Declarației-unilaterale.
b. Ca principiu, deferirea unei cauze în fața Marii Camere nu este un recurs. Această procedură este excepțională și urmărește, în principal, schimbarea/întregirea/întărirea jurisprudenței Curții Europene, nu neapărat o casare a unei hotărâri.
De altfel, precizați că speța dvs a fost judecată de un Comitet. În ceea ce privește competența Comitetului, Convenția prevede, în Art. 28, următoarele:
1. Un Comitet sesizat cu o cerere individuală introdusă în virtutea articolului 34 poate, prin vot unanim, a. să o declare inadmisibilă sau să o radieze de pe rol, atunci când o astfel de decizie poate fi luată fără o examinare complementară
b. să o declare admisibilă şi să adopte simultan o hotărâre asupra fondului cauzei, atunci când problema interpretării şi aplicării Convenţiei şi a Protocoalelor sale în cauza respectivă se înscrie într-o jurisprudenţă bine definită a Curţii ;
2. Deciziile şi hotărârile Curţii prevăzute în paragraful 1 sunt definitive.
c. În ceea ce privește capetele de aplicație care ar v-ar fi fondat o cerere de revizuire după câștig CEDO, se pare, din mesajul dvs, că Instanța din Strasbourg le-a văzut ca nefondate (nu a constatat violări ale Convenției cu privire la acestea) și le-a respins, în consecință, ca inadmisibile.
Prin urmare, șansele unei redeschideri a procedurilor în care să reluați judecata în baza căreia ați fost condamnat, imi scapă.
O procedură internă nu se redeschide pentru violarea Art. 6.1 în ceea ce privește durata nerezonabilă. Strict ca exemplu, ați fi putut redeschide procedurile în cazul unei încălcări ale Art. 6 în ceea ce privește imparțialitatea instanței, regimul administrării probelor...etc.
Cu stimă.