avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare

Buna seara,
In contextul in care am lucrat la negru(ma refer la faptul ca contractul este formulat cu ratie de doua ore si eu in realitate am lucrat 8,fara sporurile pentru noapte,sau sarbatori legale), exista posibilitatea de a incheia raporturile de munca prin demisie fara preaviz in cazul gasirii unui alt loc de munca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 26 Aprilie 2013
Da, exista aceasta posibilitate ...

art.81 C.mun
...
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Bine,dar asta in contextul in care se poate proba asta.....sau?
La depunerea demisiei nu vi se cere sa probati acest lucru .. angajatorul ia cunostinta de acest lucru si are posibilitatea sa atace in instanta actul dvs unilateral de incetarea c.i.m. prin demisie fara preaviz. Acolo se va proba ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie papaceala papaceala Buna ziua, Eu ma aflu in present in concediu medical dar doresc sa imi depun demisia in aceasta perioada cu prima zi lucratoare dupa perioada finalizarii ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz andreeamilosovici andreeamilosovici Buna seara,as dori sa stiu daca un angajat isi poate da demisia fara sa fie nevoit sa stea in preaviz, si care ar fi articolele din codul muncii care prevad ... (vezi toată discuția)
Probleme firma de paza bronic10 bronic10 Salutare am lucrat la o firma paza se faceau ore suplimentare foarte multe si nu eram de acord :) ...Mi-am bagat demisia si nu au vrut sa imi accepte demisia ... (vezi toată discuția)