avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea felului muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea felului muncii

In ce conditii poate fi modificat "felul muncii unui angajat"? Am gasit :
Codul Muncii,Art. 48.
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod

Art. 248.
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
....plus articolele referitoare la detasare.
E vorba despre un fochist,in sectorul bugetar, caruia i s-au "dat" atributiile de ingrijitor. Dupa parerea mea nu poate fi vorba de "detasarea salariatului" deoarece:
- nu sunt unitati diferite;
- nu sunt functii identice.
..... si nici despre urmarea unei sanctiunii disciplinare intrucat functia de fochist nu este superioara celei de ingrijitor pentru a fi considerata retrogradare .De asemenea nu este 'vorba" nici despre o masura de protectie intrucat postul de fochist nu a disparut. E o masura nelegala a angajatorului?









Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:01, 27 Aprilie 2013
Art. 35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Legea nr.284/2010 prevede:
Art. 24. - (1) In cazuri excepţionale, posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică pot fi ocupate şi prin cumul de funcţii, de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcţii şi a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, in condiţiile prevăzute la alin. (2).
(2) Posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul şi de către persoane din aceeaşi unitate şi numai in condiţiile in care programul funcţiei cumulate nu se suprapune celui corespunzător funcţiei de bază. In astfel de situaţii nu sunt aplicabile prevederile art. 18 alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii ANAMARIA11 ANAMARIA11 ce lege reglementeaza cum se ocupa un post vacant prin cumul de functii, ce salariu se ia in calcul, beneficiaza de concediu de odihna pentru acest post, (vezi toată discuția)
Cumul de functii gluten gluten Cumul de functii in aceeasi unitate , se poate ?In ce conditii? Suntem unitate bugetara . Multumesc. (vezi toată discuția)
Cumul de functii andreea_das andreea_das Un angajat la o institutie publica, intr-o functie de conducere (personal contractual) poate incheia un alt contract de munca cu o institutie de invatamant si ... (vezi toată discuția)