avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Instrainare masina fara documente de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Instrainare masina fara documente de vanzare cumparare

Acum 5 ani de zile,am dorit sa vand o Dacie. A venit o persoana, i-a placut masina,dupa care m-a rugat ,pentru ca sotia lui are grave probleme de sanatate si trebuie sa o duca din 2 in 2 ore la tratament sa ia masina imediat,.M-a impresionat teribil povestea lui si nu numai ca i-am dat masina pe loc dar i-am dat si toate actele masinii pentru ca m-am gandit ca s-ar putea sa-l prinda politia , saracul si mai plateste si vreo amenda....asta i-ar mai fi lipsit bietului om, in situatia in care se afla.Persoana respectiva mi-a dat contravaloarea masinii( pretul pe care il cerusem la vremea respectiva) a plecat cu promisiunea ca in 3-4 zile , vine sa facem actele de vanzare cumparare.Il astept de 5 ani si nu a venit, nici nu mai stiu cum arata,iar la un moment dat din prostie cred, an uitat cu desavasire de acest incident, pana acum 2 zile cand mi-a venit de la fisc o hartie ca am de plata o suma considerabila,insemnand impozitul pentru aceasta masina si penalizarile aferente intarzierii. Va rog sa ma sfatuiti, ce e de facut sa stopez acest lucru? Si sa-l fac pe acest om sa plateasca pentru ceea ce e normal sa plateasca , masina fiind in posesia lui de 5 ani?
Cel mai recent răspuns: Costy S , Alte profesii 09:28, 26 Aprilie 2013
Neavând nici un document prin care să probaţi înstrăinarea autoturismului, se prezumă că este în proprietatea exclusivă a dumneavoastră şi plata impozitului aferent acestuia este în sarcina proprietarului de drept.
Singura şansă este să îl căutaţi pe posesor şi să încheiaţi documentele de vânzare cumpărare ale autoturismului. Nu aveţi cum să îl faceţi să plătească impozitul, în opinia mea dacă ar fi fost de bună credinţă, ar fi plătit impozitul în locul dumneavoastră ştiind că are un bun impozabil în posesie şi mai mult de atât, aşa cum a promis, ar fi venit în "3-4 zile" să întocmească actele de transfer a proprietăţii.
Trebuia sa incheiati un contract sub semnatura privata! Dureaza cateva minute! Din cele relatate de dvs, proprietar si toate drepturile aferente va revin dvs.
Sa fiti mai precaut pe viitor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto lazindaliborca lazindaliborca Buna ziua,am si eu o intrebare:Am vandut o dacie acum 10 ani.Anul acesta cand am fost sa plateasc impozitul pe masina actuala a aparut si masina pe care am ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru radierea unui autoturism nicoleta74 nicoleta74 Buna seara! Am o problema pe care, in acest moment, nu vad cum sa o rezolv. Concret, am vandut in luna mai 2008 un autoturism, am incheiat contract de v-c si ... (vezi toată discuția)
Comodat si contract de vanzare-cumparare Apready Apready Problema se pune in felul urmator : un prieten a cumparat o masina in august 2014. Masina i-a fost predata de un intermediar, care a avut o legalizare de ... (vezi toată discuția)