avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... sentinta civila vs.hotarare comisie fond funciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

sentinta civila vs.hotarare comisie fond funciar

Dacă sunt beneficiarul unei Sentinţe civile definitive şi irevocabile privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de teren,iar ulterior în baza acesteia Comisia Judeţeană de Fond Funciar a validata această suprafaţă de teren.Comisia Locală de Fond Funciar a intentat acţiune civilă pentru constatarea nulităţii absolute ( aşa cum prevede codul de procedură civilă este imprescriptibilă)a propunerii de validare a Hotărârii Comisiei Judeţene de Fond Funciar,deşi prin legea nr.18/1991 prevede termenul de 30 zile pt.plângere,iar conform legii nr.169/1997,art.III nu se încadrează în condiţiile/situaţiile prevăzute.
1.Ce "şanse"sunt ca Hotărârea Comisiei Judeţene de Fond Funciar să fie anulată în Instanţă,deşi ea a fost dată în conformitate cu Sentinţa civilă definitivă şi irevocabilă?
2.Se ia în considerare de către Instanţă termenul de 30 zile conf.lg.18/1991 în care se poate face plângere(ca excepţie de procedură)?
3.Nu este încălcat principul stabilităţii juridice,având în vedere şi luând in considerare că are autoritate de lucru judecat(excepţie de fond)?
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
mike72_mail, utilizator

Alte discuții în legătură

Nulitate titlu de prprietate Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. 4 din 6 descendenti au obtinut Titlu de proprietate in 1999 Pt un teren in baza Lg 18/1991. Acum in 2012 ceilalti 2 descendenti pot cere anularea ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei de interes si exceptia tardivitatii mike72_mail mike72_mail Într-un proces civil pe fond funciar având ca obiect constatarea nulităţii absolute a hotărârii comisiei judeţene de fond funciar,partea reclamantă nu ... (vezi toată discuția)
Fond funciar rarev2005 rarev2005 Am si eu problema...daca ma puteti ajuta... Bunicul meu este mostenitor al unui teren in Voluntari....impreuna cu fratelel sau....Fratele sau a facut cerere ... (vezi toată discuția)